Gennemført og varieret Rock’n’Soul

Soloudspil med forsangeren fra NEEDTOBREATHE har en god energi og flere udmærkede sange.

Bag kunsternavnet Wilder Woods gemmer sig den aktive troubadour Bear Rinehart. Dette er hans andet soloudspil. Det første udkom for fire år siden. Jeg tænker, at hans liv må foregå i et meget højt tempo, for han har flere musikalske bolde i luften og udover de to musikalske spor, han kører ud af (med dertilhørende turneliv), så er han også familiefar ved siden af.

Woods har en kraftfuld, fyldig stemme. Jeg kommer lidt til at tænke på danske Rasmus Seebach, selvom de ikke minder om hinanden rent genremæssigt. Stilmæssigt er vi lidt tættere på Bruce Springsteen (måske især Bruces stille, akustiske albums), men der er også mere moderne toner, her i stil med Gotye. Dette album er egentlig ganske varieret i forhold til musikstilen.

Der er elleve sange i alt. De to sange, der især stikker ud for mig fra de øvrige, og som lugter lidt af hits, er dels sangen Criminal og Be The Man. Begge er uptempo, soul-fyldte sange. Criminal har lidt 70’er-stemning over sig, hvor alle instrumenter og sang (lead og kor), går op i en højere enhed. Det samme kan egentlig siges om Be The Man, men den er en smule mere rocket end Criminal.

De to åbningssange slår stemningen godt an for hele pladen. Først med Meastro (Tears Don’t Lie), en uptempo rocket sang, efterfulgt af den mere stille country-ballade Patience, hvor stemmen “brager” godt igennem. Lydbilledet på pladen er gennemført med mange instrumenter, man ikke lige hører så tit. Det er ikke de samme instrumenter, man hører på hver eneste sang. Udover de gængse rock-instrumenter, synes jeg, at jeg også hørte en xylofon samt steel guitar undervejs.

Så, vi har her et gennemført og ganske varieret album.

Kunstner: Wilder Woods

Titel: FEVER / SKY


Artiklen fortsætter efter annoncen:Genre: Rock/Soul

Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.