Video-vidnesbyrd på tryk er en stor opmuntring til alle

En idé blev til flere hundrede vidnesbyrd om ”Gudsoplevelser” på video. Og nu kommer de også på tryk. Som en opmuntring til dem, der tror, og en udfordring til ikke-kristne.

Per Bracher har arbejdet med TV i over 30 år. Dels som medielærer på Mariager Højskole, dels som fotograf på bl.a. TV2 Østjylland. Da han gik på pension, fik han en idé. Han tænkte over, at kristne egentlig oplever så meget med Gud i deres hverdag. Og han begyndte at arbejde med en tanke om at optage disse ”gudsoplevelser” i små korte video-glimt.

En dag læste Per Bracher i Udfordringen, at man kunne søge nogle fondsmidler. Det skulle være til projekter, hvor man skulle bruge de sociale medier til at fortælle det kristne budskab. Per søgte og fik et beløb til mere udstyr. Samtidigt oprettede Per en facebookgruppe og lavede de første optagelser af korte vidnesbyrd, som han kaldte ”Gudsoplevelser”.

Og det viste sig, at mange har haft oplevelser med Gud. I skrivende stund har Per Bracher optaget ikke færre end 238 videoer…! Videoerne bringes på en facebookside, og der er rigtig mange, der har kommenteret dem. Desuden bringes videoerne på hjemmesiden Udfordringen.dk. Nogle har også været bragt i avisen. I denne bog er 117 af beretningerne nænsomt redigeret fra talesprog til skriftsprog og forkortet en smule.

Ikke kun de store åbenbaringer

– De små historier, hvor vi oplever Gud, er ofte tilsidesat, eller vi tør ikke fortælle dem, fordi det kan være pinligt. Mange tror måske, at dét, de har oplevet, bare er et tilfælde eller en heldig handling, men Gud virker i det små, sagde Per Bracher i et interview med Udfordringen, da han begyndte sin indsamling.

– Det er ikke bare store åbenbaringer, helbredelser eller syner, som kommer fra Gud. De små hverdagsting, som måske er ubetydelige, er også store undere fra Gud. Vi skal give Gud æren for både de små og store ting, vi oplever, mener han. Bogen vil styrke troen og hjælpe kristne til at stole på Gud.

Og den vil være en oplagt gave/udfordring til venner, der ikke tror – endnu. Bogen viser nemlig, at ”Gud er ikke langt borte fra en eneste af os,” som Paulus sagde om ”den usynlige Gud” i sin tale på Areopagos i Athen. (Apostlenes Gerninger 17, 16-33.)
– For han er jo lige her!

Per Bracher: Gudsoplevelser – konkrete oplevelser med Gud i hverdagen. 132 sider m. fotos. 148 kr. Hosianna.


Artiklen fortsætter efter annoncen: