Dansk biskop indstillet til international toppost

Biskoppen i Viborg Stift er kandidat til præsidentposten i Det Lutherske Verdensforbund.

Viborg Stifts biskop, Henrik Stubkjær. Foto: Henrik Helms, Viborg Stift

Den 14. maj 2017 blev biskop Henrik Stubkjær valgt ind i bestyrelsen for Det Lutherske Verdensforbund for en seks-årig periode. Nu er han kandidat til posten som præsident for forbundet.

Det Lutherske Verdensforbund (LWF) er et globalt fællesskab af lutherske kirker, som blev grundlagt i 1947, skriver folkekirken.dk. Her kan man også læse, at LWF har 149 medlemskirker fra 99 lande, som repræsenterer ca. 77 mio. lutheranere. Gennem Det Lutherske Verdensforbund arbejder kirkerne sammen om humanitært hjælpearbejde, mission og teologiske, etiske og interreligiøse spørgsmål, der stilles de lutherske kirker i dag.

Fortsætter som biskop

På Viborg Stifts hjemmeside udtaler Henrik Stubkjær, at han vil fortsætte med sine arbejdsopgaver som biskop, selv om han skulle blive præsident for LWF.
Valget finder sted den 16. september, og indtil videre er Henrik Stubkjær den eneste kandidat til posten.

Generalforsamling i Polen

Valget foregår under Det Lutherske Verdensforbunds generalforsamling, der i år holdes i Krakow i Polen fra den 13.-19. september. Den nye præsident skal afløse ærkebiskop Musa Panti Filibus fra Nigeria, der har siddet på posten de seneste syv år. Biskop Henrik Stubkjær stiller op med støtte fra blandt andet samtlige nordiske lande i forbundet, hvor han de seneste seks år har siddet som formand i deres humanitære afdeling World Service, skriver viborgstift.dk.

Han udtaler selv om arbejdet i LWF: -Du lærer noget om tolerance i et forbund, hvor der er højt til loftet og stor rummelighed. Noget der også er en nødvendighed, når man repræsenterer 77 millioner lutheranere fordelt på 99 lande. På stiftets hjemmeside kan man ud over at læse om biskoppens arbejdsopgaver også se en imponerende række bestyrelses- og tillidsposter, som Henrik Stubkjær er involveret i.