Adventisternes ”Plejecenter Solbakken” fejrer 50 år

Den 5. september fejrede Solbakken jubilæumsfest for beboere, pårørende og inviterede gæster fra blandt andet omsorgsudvalget og Ældrerådet. Centerleder Claus Mester (billedet) bød velkommen til festen, hvor også borgmester Torben Hansen samt jazzvokalisten Lone Boyd medvirkede.

På toppen af bakken på Frederiksborg Allé ligger Plejecenter Solbakken ved siden af Adventistkirken. Det var nemlig Adventistsamfundet, der for over 50 år siden tog initiativ til at opføre Solbakken, der drives som en selvejende institution.

Solbakken ligger i et stille kvarter med skønne grønne omgivelser, hvilket beboerne nyder godt af. Her kan man gå en tur i sansehaven eller på stierne rundt om centeret, hvor der også er blevet plads til at holde får, og hvor man kan spille petanque.

DGI-certificeret plejehjem

I 2020 blev Solbakken som det første plejehjem i Danmark certificeret af DGI inden for pædagogisk idræt, hvilket går ud på at integrere aktivitet og bevægelse i hverdagen. På den måde træner og bevæger man sig mere. Indenfor på Solbakken er der en hjemlig stemning, også i den hyggelige fælles dagligstue og spisestue. Og går man rundt på gangene op mod spisetid, bliver man mødt af duften, der breder sig fra køkkenet.

På Solbakken har man nemlig sit eget køkken, hvor al mad laves helt fra bunden. Solbakkens køkken er primært vegetarisk, men der er mulighed for at tilvælge kød eller fisk nogle dage om ugen.

Respekt og god stemning

Centerleder Claus Mester fortæller, at der hersker en god stemning mellem Solbakkens beboere og personalet. En meget høj grad af medarbejdertilfredshed påvirker beboernes generelle trivsel, og Solbakken har alle de nødvendige personalegrupper, så sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og -hjælpere, ergoterapeut og fysioterapeut, ernæringsassistenter, rengøringsassistenter og pedeller er lige ved hånden, når beboerne har brug for hjælp.

”På Solbakken tilbyder vi god og professionel pleje med respekt for det levede liv,” udtaler Claus Mester og forklarer: ”Mine medarbejdere og jeg driver Solbakken ud fra vores motto: At vi selv ønsker at bo her den dag, vi måtte få behov for det.”

Solbakken er et selvejende plejehjem med driftsoverenskomst med Randers Kommune. Beboerne i de 31 lejligheder og 11 ældreboliger er dels adventister fra hele landet og dels borgere fra Randers Kommune.

Fest den 23. september

50-årsdagen fejres med en festgudstjeneste i Adventistkirken, Frederiksborg Allé 25, Randers, lørdag d. 23. september kl. 10.45 og efterfølgende servering.
Sang & musik ved Vejlefjordskolen under ledelse af Karin Abrahamsen. Prædikant er Thomas Müller som leder af Adventistkirken Danmark. Alle er hjertelig velkomne, oplyser Claus Mester.


Artiklen fortsætter efter annoncen: