Hvor er hjem?

Af Ida Ploug Pahus, Kandidatstuderende i Socialt Arbejde

Kender du også til at have dage, hvor du ser frem til at komme hjem og bare tanke op? Efter en travl dag med mange timer ude, efter en ferie eller efter at have været sammen med en masse mennesker. Måske ser du tit frem til at komme hjem, eller måske er du typen, der tænker over det mindre ofte…

I øjeblikket har jeg været 4 måneder uden en fast bopæl og et sted at komme hjem til. Jeg har ikke en base, hvor mine ting er, og hvor indretningen er, som jeg har valgt. Det er ofte en kilde til stor frustration, da jeg efter en travl dag ikke har et sted at tanke op. Men midt i denne proces imellem steder lærer Gud mig igen og igen om, hvad hjem virkelig er.

Roen og hvilen findes ikke et bestemt sted, men findes hos ham. Hjem er hos Gud. Og selvom jeg ikke har et fysisk hjem, hvor jeg kan tanke op og hente ny energi, har jeg fællesskabet med Gud, som er det sted, hvor hvilen og roen kommer fra. I stedet for at søge efter ro og hvile i et fysisk sted, lærer Gud mig, at jeg altid kan finde det hos ham. Han kalder os altid hjem til sig – uanset om vi har et fysisk sted at kalde hjem eller ej.

Værdien af hjem skal bestemt ikke underkendes og er noget, Gud elsker at velsigne os med, men ønsker vi stadig at prise Gud, når fysiske ting og ting af stor værdi tages fra os, eller vi har ønsker, som endnu ikke er opfyldte? Som C.S. Lewis skriver: ”We shall not be able to adore God on the highest occasions if we have learned no habit of doing so on the lowest.” Så uanset hvad jeg har eller ikke har, vil jeg ikke lade det definere, hvem Gud er for mig.

Nogle gange er det værd at minde sig selv om, at Guds overflod af gode kvaliteter og hans kærlighed til os er at finde, selv når vi oplever mangler. I stedet for kun at se frem til afslutningen på denne sæson uden fast bolig, ønsker jeg at bruge denne sæson på virkelig at lære at have Gud som mit tilflugtssted og hjem. Så uanset om jeg har et fysisk sted at kalde hjem eller ej, er mit sande hjem et sted, som aldrig nogensinde kan tages fra mig.