Stærk og vigtig film om trafficking

Jim Caviezel har hovedrollen som FBI-agenten Tim Ballard, der satser alt for at bekæmpe trafficking med børn.

“Sound of Freedom” ramte de danske biografer i starten af november. Det er en meget stærk film om trafficking. Vi er skabt til at være frie, men den hurtigst voksende kriminalitet er menneskehandel. “God’s children is not for sale”, siger hovedpersonen i filmen til den tidligere kartelleder, som bliver en af hans tætteste allierede i en kamp for at befri børnene, som sælges som sexslaver.

Børn bliver stadig solgt som sexslaver hver dag året rundt, og filmen formår at vise os den barske virkelighed på en autentisk måde. Tim Ballard, spillet af Jim Caviezel, er en FBI-agent, der efter at have reddet en dreng fra børnesmuglere opdager, at drengens søster stadig er fanget. Han beslutter sig for at tage sagen i egen hånd og sætter sit eget liv på spil for at redde hende.

Han siger sit job op og drager dybt ind i den colombianske jungle, hvor han står overfor farlige og hensynsløse sexhandlere.

Uhyggelige virkelige hændelser

Filmen er baseret på virkelige hændelser og instrueret af Alejandro Monteverde, der tidligere har vundet en People’s Choice Award for sin film ‘Bella’. ‘Sound of Freedom’ har allerede haft stor succes i USA og slået rekorder og overhalede filmen Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Et dyk ned i mørket

Kampen mod de skruppelløse pædofile sender FBI-agenten Tim Ballard helt ind i Colombias oprørskontrollerede jungle.

Det er en film, der ikke skyr væk fra den virkelige gru og brutalitet, som børnene udsættes for. Fortællestilen er intens og lydsporet bidrager til spændingen og en følelse, som går lige i mellemgulvet. Filmen formår at skildre håbløsheden og grusomheden, samtidig med at den sender et budskab om håb og kampen for friheden.

‘Sound of Freedom’ er ikke en actionfilm i traditionel forstand. Tempoet er langsomt, og det er bevidst, da instruktøren ønsker at dykke ned i mørket og vise os den virkelige tragedie, der finder sted. Det er en film, der skærer i hjertet og efterlader os med en følelse af vrede og en lyst til at gøre noget ved det.

En vigtig kamp og en vigtig film

Kampen mod menneskehandel er en vigtig kamp, og ‘Sound of Freedom’ er en film, der formår at belyse problemet på en autentisk og rørende måde. Den får os til at reflektere over vores eget ansvar, og hvordan vi kan bidrage til at sætte en stopper for denne frygtelige form for slaveri.

Filmen er et vigtigt bidrag til at skabe opmærksomhed omkring menneskehandel og appellere til vores samvittighed. Den stiller spørgsmålstegn ved vores egne handlinger og opfordrer os til at tage del i kampen for at sætte børnene fri.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Påmindelse om et fælles ansvar

Vi har alle et ansvar for at bekæmpe menneskehandel og sætte børnene fri. ‘Sound of Freedom’ er en påmindelse om, at handling er nødvendig. Det er nok de færreste, der tager på en befrielsesmission i oprørskontrollerede jungler, men vi kan alle bidrage til at gøre en forskel. For ikke længe siden var der en stille demonstration verden over, som blev kaldt ”Walk for Freedom”.

I Danmark foregik det ud fra København og Vejle, og det var kirkefolket, der havde sat det i stand. Et lille lys i et enormt mørke, men et lys ikke desto mindre.

Titel: Sound of Freedom
Instruktør: Alejandro Monteverde
Spilletid: 135 minutter
Premieredato: 02.11.23
Aldersgrænse: 15 år
Angel Studio


Artiklen fortsætter efter annoncen: