En rejsedagbog i digtform over livet som par

Bente Graugaard Nielsen udgav tidligere i år digtsamlingen ’Rejsen mod guldet – brudstykker af en rejsedagbog’. Bogen indeholder 50 lyriske refleksioner ledsaget af nøje udvalgte farvefotos.

Med både dybde og humor tages læseren med på en rejse gennem ægteskabets mange aspekter. Det starter med et digt om skabelsen af mand og kvinde og tager derefter læseren vidt omkring. Der er refleksioner omkring drømme, længsler, forskelligheder, udfordringer, konflikter, forsoning, tilgivelse, pyt-knappen, Guds hjælp og meget mere.

Billedsprog og ordspil, vævet ind i beskrivelser af hverdagshændelser, bidrager til skabelsen af en digtsamling, som man har lyst til at dvæle ved og lige læse mindst en gang til. Bogen er velegnet som gavebog – måske særligt til par, som har været sammen i flere år. Digtene kan læses sammen som par, både for hyggens skyld og som inspiration til samtale.

Bente Graugaard Nielsen har tidligere udgivet digtsamlingen ”Eftertankens tid” og er desuden forfatter til flere andre udgivelser. Bl.a. andagtsbøgerne fra Lohses forlag ’Victor, Sofie og alle de andre’ (2012) og ’Alle Guds børn’, som netop er udgivet i en revideret udgave.

Bente Graugaard Nielsen, f. 1954, er uddannet socialpædagog/diakon. Hun er i dag pensioneret, gift med tidl. sognepræst Allan Graugaard Nielsen og bor i Silkeborg.

’Rejsen mod guldet’ er udgivet på forlaget BogAnker. Den koster 170 kr. og kan købes på lohse.dk.