Lille Mie og Jesus

Af Jenis av Rana. Færøsk læge og politiker. Fhv. udenrigs-, undervisnings- og kulturminister for Færøerne.

Klokken nærmede sig halv fire om natten, da toårige Mie vågnede med hjerteskærende gråd, råb og skrig. Forgæves forsøgte forældrene at berolige deres lille pige, som slog vildt om sig med kræfter, som var utænkelige for et barn på hendes alder. Til sidst sad hun alene i dobbeltsengen, mens forældrene ulykkelige iagttog hendes fortvivlede kamp mod, for dem, usynlige kræfter.

Mies forældre elsker Jesus, men sådan har det ikke altid været, især ikke for moderen. Men Jesus mødte hende, førte forældrene sammen og gav dem to søde piger. I dag vandrer de i et tæt kærlighedsforhold med Frelseren. Men situationen med Mie var fuldstændig ukendt – og en udfordring for dem. Som et sidste fortvivlet forsøg besluttede moderen at påkalde Jesu navn. ”Ganske, ganske forsigtigt, for ikke at provokere, rakte jeg hånden hen imod Mie,” fortæller hun. Og stille og roligt sagde jeg:” Mie! Jesus Kristus elsker dig”.

Det var, som om alt det onde, som forstyrrede Mie, forsvandt i et nu. ”Hun faldt sammen, kiggede på mig, pegede på stedet, hvorfra hun havde formået at jage mig, og sagde mildt og kærligt: ”Mamma ligge der”. Derefter krøb hun sammen i mine arme og faldt i en dyb og lang søvn”. Til i dag, 2. juledag, hvor jeg sender klummen, har Mie, hendes forældre og hendes søster i tre uger nydt Guds fred både dag og nat.

Et af Scandinaviens mest kendte Gospelkor besøgte Færøerne i november. Ved koncerterne fortalte korets leder om, da koret ville udgive deres første LP. Det gik ikke så let, dog ville et kendt pladeselskab forsøge, men kun hvis navnet Jesus blev fjernet fra alle deres sange. Ironisk tilføjede dirigenten, at ”kort efter gik selskabet konkurs, mens vi stadigvæk turnerer med vores sange om Jesus”.

Da manden, som klart topper listen som kristenforfølger nr. 1, var på vej til nye lande for at slå flere kristne ihjel, mødte han Jesus. Et skinnende lys efterlod ham blind i flere dage. Ulykkelig spurgte Paulus: ”Hvem er du?” Svaret var enkelt: ”Jeg er Jesus, Han, som du forfølger”. Efter at have fået synet tilbage startede et nyt liv for Paulus. Fra at forfølge de kristne blev han en af de ivrigste Kristusdisciple, som historien ved om.

Vi må bruge Jesus-navnet langt mere! På arbejde, i skolen, i fritiden, til og fra – ja alle steder, hvor vi er. Navnet Jesus jog de onde magter bort fra Mie, det reddede Oslo Gospel Choir og ændrede Paulus totalt. Intet kan modstå kraften i navnet Jesus, det bryder igennem mørke, sprænger lænker, river bånd over, skaber fred og glæde, sætter i frihed, løser stridigheder – og har svar på alle spørgsmål.

Prøv bevidst at benytte navnet Jesus. Tal med Jesus, spørg ham til råds, påkald, stå imod og befal i hans navn! Mies moder forsøgte i dyb hjælpeløshed, da alt andet var forsøgt. Hun nævnte Jesus Kristus – og det ændrede alt, her og nu. Giv Jesus en chance, det vil åbne en helt anden dimension i dit liv!