En lille perle til opmuntring

Rigtig mange mennesker rammes af stress i dag, og det gælder også kristne. Det kan være svært at vide, hvordan man som kristen kommer igennem en periode med stress. Denne bog handler netop om dette og er skrevet af 26-årige Alma Nymann Berggren.

Personlig beretning

Efter gymnasiet blev Alma ramt af stress. Det var kulminationen på nogle år med høje ambitioner og stor travlhed på alle områder, både i forhold til skolen, vennerne og tjenesten i Guds rige. Men hvorfor gik det galt? Og er der noget, man kan lære af det?

”Hvil ud hos Gud” er Almas personlige beretning om hendes egen erfaring med stress, men også om, hvordan Gud hjalp hende ud på den anden side.
Jeg vil kalde bogen en lille perle, fordi den er lille, ikke for lang, men med så meget godt, som man kan tage med sig, hvis man rammes af stress. Den er også meget personlig, og det er berigende og befriende at læse om et menneske, som tør stå ved, hvad stress har haft af påvirkninger i livet.

At finde hvile

Bogen tager bl.a. fat i, hvor konfliktfyldt det er, når man oplever, at man er kaldet til at tjene, men pludselig ikke magter det. Den tager også fat i hele begrebet omkring at føle, at man skal præstere sig til Guds kærlighed. Forfatteren fortæller om sin egen proces, hvor hun som altid havde haft kalenderen fuld, pludselig kun kunne ligge stille i en havestol – og hvad det gjorde ved hendes Gudsforhold. Men den giver også gode råd til at finde ind i hvilen hos Gud midt i en voldsom og travl verden, hvor der er så meget, man skal leve op til.

Efter hvert kapitel er der refleksionsspørgsmål, så man kan tænke over det, man har læst, og selv gøre sine egne tanker. Jeg vil varmt anbefale denne lille bog, som også er en opmuntring og en håndsrækning til andre, som oplever udfordringen med at leve op til egne idealer. Den kan også fint læses af andre, som er nysgerrige på, hvad det gør ved en person at blive ramt af stress.

Hvil ud hos Gud. 96 sider. 99,95 kr. Udgivet af Credo

Om forfatteren: Alma Nymann Berggren er 26 år, gift og læser religionsvidenskab på Københavns Universitet.