”Valget af Onkel Reje som vært var en katastrofe”

”DR skal ikke bidrage til forråelse af børnekulturen,” skriver generalsekretær Mikael Arendt Laursen fra KLF, Kirke & Medier.

”Tiden er for alvor løbet fra Onkel Reje. MGP skulle gerne samle børnefamilier om en god DR-oplevelse. Men DR valgte med fuldt overlæg en vært, som deler vandene,” skriver Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Karakteren Onkel Reje (alias Mads Gertz) har tidligere provokeret med sine udtalelser og optræden i DR’s børneprogram Ramasjang. Denne gang optrådte han med et heavyshow ved børnenes MGP den 24. februar, hvor han blandt andet fik sin medvært til at smide bukserne. For nogle seere gav det ligefrem ubehagelige minder om seksuelle overgreb, og flere har grebet til tasterne for at protestere, uden at det tilsyneladende har gjort indtryk på DR.

Forråelse af børnekultur

I artiklen på KLF, Kirke og Mediers hjemmeside skriver generalsekretæren:

”Mens skoler er udfordrede på mange planer, og børn har det svært med mobning, selvværd, grov sprogbrug mellem hinanden og tusindvis af til- og fravalg i en alt for ung alder, lever DR i en misforstået boble, hvor man stadig anser det for passende at lade en halvnøgen, behåret, hæmningsløs, midaldrende mand stå for underholdningen for børn og deres familier. Onkel Reje har altid været en problematisk figur, men i dag virker han som et totalt fejlcast i en tid, hvor børn har mere brug for at blive set og have tryghed end at blive lullet ind i en illusion om, at grænseløshed, groft sprog, sjofelheder og satanisme er helt i orden,” skriver Mikael Arendt Laursen.

Familievejleder advarer

Også den kendte familievejleder Lola Jensen har reageret på showet. Hun har i flere medier kaldt Onkel Rejes opførsel decideret uansvarlig og fraråder forældre at lade deres børn se programmerne. Problemet er, at børn ikke kan vurdere det, de ser, påpeger hun.

Ødelagde fint MGP-univers

I en kommentar på KLF, Kirke og Mediers hjemmeside skriver en læser om Onkel Rejes seksuelle og sataniske univers:

”Til MGP kom børnene med deres fine sange, nogle med meget fokus på det at være gode ved hinanden og en om at så længe jorden er rund, vil det gode vinde over det onde. Onkel Reje var i stor kontrast til børnene og fyldte for meget og ødelagde det fine univers, som børnene kom med.”