Hannah og Egon kan se tilbage på 50 år i mission

Missionærparret, som netop har holdt møder i Danmark, har de seneste 30 år arbejdet gennem New Life Outreach.

Hannah og Egon Falk

Man kan læse Hannah og Egon Falks egen fascinerende beretning om oplevelsen af at rejse og ankomme til Tanzania med to små børn for 50 år siden på hjemmesiden for New Life Outreach.

Der er også beskrivelser af alt det spændende arbejde, som startede i det små, men ved Guds nåde udviklede sig til store missionskampagner, skoler mm. først i Tanzania, men nu også i Pakistan og Nepal og snart i Jordan.

Guds trofasthed

Når Hannah og Egon Falk i år kan fejre deres ”guldbryllup” med missionsarbejdet, kan de se tilbage på 50 år, hvor de, ved Guds nåde, har udrettet store ting. De seneste 30 år gennem deres organisation New Life Outreach.

Overalt, hvor Falk-parret udbreder evangeliet, ser de Gud bekræfte det med helbredelser og mirakler. I alt har de registreret over 1 mio. frelste gennem kampagnerne, oplyser NLO.

– Hannah og Egons historie er for mig at se en historie om Guds trofasthed, om evangeliets kraft også i dag, om en iver for at bringe evangeliet til de ufrelste og om store drømme, der begyndte i det små, men blev til virkelighed over tid, ja, overgik al forventning, oplyser Steffen Færch fra Kirkernes Integrations Tjeneste. Lige nu er Hannah og Egon Falk ved at afslutte et kort ophold i Danmark, før de rejser videre til kirkemøder på Færøerne. Derefter går turen til Jordan, hvor de skal holde møder i Amman.

Missionskampagner m.m.

”Efter en lang rejse med overnatning i både Amsterdam og Nairobi og med to små børn, Tina på fire og Ruben på tre, der under rejsen blev syge, landede vi endelig i Kilimanjaros internationale lufthavn. I lufthavnen var to missionærer, Peter Madsen og Ove Petersen, mødt op for at tage imod os. Det var vi ovenud glade og taknemlige for,” skriver Hannah og Egon Falk på NLO’s hjemmeside i et tilbageblik på 50 års mission.

I dag samler Egon (og Hannah) tusinder af mennesker på deres missionskampagner, som de afholder flere af om året. Meget er sket, siden de begyndte i tjenesten, og Egon bl.a. prædikede fra en taburet på lokale markeder. Ud over de store missionskampagner, uddanner NLO kirkeplantere på bibelskole. Der bliver også holdt evangeliske kampagner i landsbyområder.

NLO driver et pigehjem for 25 udsatte og forældreløse piger og en skole for ca. 900 børn i alderen 3-17 år. Organisationen hjælper også mere end 300 børn til en uddannelse via fadderskaber. Og så fortæller NLO børn og unge om kristendommen, fremgår det af hjemmesiden. Den bibelskole, som startede med tre elever på et lille kontor, har i dag sin egen bygning og uddannede alene sidste år 756 kirkeplantere og -ledere, hvoraf nogle fik ph.D.-beviser. Faktisk har organisationen i dag 40 bibelskoler, satellitskoler i og uden for Tanzania, oplyser Steffen Færch.

På New Life Schools (grundskoler for børn op til 17 år) er der omkring 1.000 børn fordelt på to skoler i Arusha. Skolerne løfter børn og deres familier ud af fattigdom, ikke mindst de cirka 200 af børnene, hvis familier er for fattige til at betale for skolegangen og derfor får den sponsoreret gennem fadderskaber.

Mission i Pakistan og Nepal

Selvom Hannah og Egon begge har rundet de 70, tænker de ikke på pension. De er stadig enormt arbejdsomme, fokuseret på missionen og ser Gud åbne nye døre, i højere grad uden for Tanzania. I 2023 afholdt de kampagner i både Pakistan og Nepal, hvor kirken er lille og forfølgelsen stor.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Og snart går turen til Jordan, fortæller Steffen Færch, som besøgte arbejdet i 2022 og selv så frugten af deres trofaste arbejde gennem mange år.