Tyrkisk doku-drama om Moses kan ses på Netflix

Den nye tredelte dokumentarserie ’The Story of Moses’ blev lanceret den 27. marts.

Den tyrkiske Moses-serie ”Testament: The Story of Moses” præsenterer den bibelske beretning ud fra både jødisk, kristent og muslimsk perspektiv. Serien er optaget i Marokko.

”Netflix’ dokumentarafdeling ringede og spurgte, om vi ville lave en serie om Bibelen. Og vi sagde ”Ja”.”

Det fortæller Kelly Mc-Pherson fra selskabet Karga Seven Pictures til Christian Headlines.com.

Perspektiver fra tre religioner

Gennem den nye Moses-serie har Kelly McPherson, som er både skaber og producer, forsøgt at lave en nøjagtig repræsentation af både kristendommen, jødedommen og islam. Et af formålene med projektet var at repræsentere forskellige trostraditioner præcist, og Kelly McPherson tror på, at serien både vil inspirere og informere seerne.

Dokumentarserien ”Testament: The Story of Moses”, blev lanceret på Netflix den 27. marts. Den inkluderer perspektiver fra muslimer, kristne og jøder, men også forskellige synspunkter fra hver tradition. For eksempel er synspunktet om historisk kristendom godt repræsenteret.

Valgte Moses

Til Christian Headlines fortæller produceren:

”Vi havde lavet et par historiske dokumentarer for Netflix tidligere, som blev godt modtaget. Vi elsker historie og elsker at lave disse store episke historier.
Det var ikke svært for Karga Seven Pictures at sige ja, da Netflix’ dokumentarafdeling ringede og spurgte, om de ville lave en bibelserie. Det var heller ikke svært for teamet at vælge hovedpersonen i den nye serie.

“Det er en stor udfordring, for det er blevet gjort, og det er blevet gjort godt, men vi elsker tanken om, at Moses og Exodus er sådan en prøvesten for så mange mennesker på tværs af så mange samfundslag. Så vi vidste, at vi havde noget, der var ikonisk, som folk ville forholde sig til og blive tiltrukket af,” sagde han. Ifølge Netflix’ officielle sammenfatning skal dokumentarserien fortælle, hvordan Moses gik fra ”udstødt og fredløs til israelitternes befrier og Guds sendebud”.

– Den nye Moses-serie skulle ikke ligne de tidligere ikoniske Moses-film, siger producer Kelly McPherson. Foto: Karga Seven Pictures.

”Menneskelig” Moses

Til The Christian Post fortæller Kelly McPherson, at Moses næsten bliver præsenteret som et overmenneske i film som ”Prinsen af Egypten” og ”De Ti Bud”. Og det har teamet fra Karga Seven Pictures gjort anderledes.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Sæt dig selv i hans sted: der er en brændende busk, og den fortæller dig, at du skal gå og gøre noget, som er praktisk talt umuligt at gøre. Det er klart, at han var inspireret af Gud, men hvordan fandt han modet til at gøre dette? Vi kunne godt lide, at han var en person med fejl; han skulle overkomme meget, og hvad der efter mange beretninger var en tragisk barndom. Vi kunne godt lide at gøre ham mere menneskelig. Han gør ting, der er super heroiske, ja, men der var en side af ham, der var meget, meget menneskelig og meget, meget mangelfuld på samme tid,” forklarer Kelly McPherson til The Christian Post.

Lammets blod

Selvom serien indeholder forskellige synspunkter, er perspektivet af historisk kristendom nøjagtigt repræsenteret, vurderer Christian Headlines. For eksempel, under seriens skildring af israelitiske familier, der dækker deres dørstolper med blod, lærer seerne, hvad dette betyder for kristne:

”Dette er et forvarsel
om Det Nye Testamente
og Jesus Kristus
– lammets blod,
lammets ofring
– og det er kun ved hans blod,
du vil blive frelst.”

”Dette er et forvarsel om Det Nye Testamente og Jesus Kristus – lammets blod, lammets ofring – og det er kun ved hans blod, du vil blive frelst.”
Under israelitternes krydsning af Det Røde Hav siger en ekspert på skærmen, at Bibelen præsenterer begivenheden som et Guds mirakel og ikke som en naturlig begivenhed. Serien er optaget i Marokko og inkluderer interviews med eksperter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fantastisk historie

Kelly McPherson udtalte, at han var ”overrasket” over, hvor godt serien blev modtaget af folk med forskellige perspektiver. Serien er lavet ud fra ”respekt for alle trosretninger”.

”Hvis du kommer til denne historie, kender den godt og er vokset op med den, håber jeg, den føles anderledes, det føles, som om du måske lærer noget, du ikke vidste og det rører dig stadig på samme måde,” siger han. ”Hvis du ikke kommer til det med nogen reel viden om det, håber jeg, at du reagerer med den tanke, at: ’Dette er bare en fantastisk, inspirerende historie’,” slutter Kelly McPherson.