75-års jubilæum for valfart til Vor Frue Kloster i Høsterkøb

Fra valfarten i 2017 ses biskop Czeslaw Kozon på Aasebakkevalfart i Rude Skov. Foto: Lisbeth Rütz

Søndag den 26. maj vil mange danske katolikker samles for at deltage i valfarten til Vor Frue Kloster på Aasebakken i Høsterkøb. I år er det 75 år siden, at traditionen begyndte.

I 1949 ønskede daværende biskop Theodor Suhr at markere 100-året for grundloven ved at starte en ny valfarts-tradition. Siden da har der hvert år deltaget godt 1.000 katolikker i valfarten. De, der kan, går under sang og bøn til klostret. Derefter er der messe, der fejres med biskop Czeslaw Kozon i spidsen, efterfulgt af spisning, hyggeligt samvær og sjov og leg for børnene.

Dagen starter kl. 9.15 med valfart fra Rudersdalvej 41 til Vor Frue Kloster og slutter med, at klostrets Mariastatue, der har været udstillet på græsplænen, bæres tilbage til klostret af præster fra bispedømmet. I festskriftet ”Åsebakkevalfarten 75 år” kan man læse, hvordan Den katolske Kirke i Danmark har udviklet sig fra en danskdomineret til en multikulturel kirke, skriver Lisbeth Rütz. Hun har været med til at redigere festskriftet, der er udgivet af Katolsk Forlag.