SCMT inviterer til seminar om åndelig ledelse

Dorte Viftrup, lektor ved SDU.

Studiecenter for menighedsbaseret teologi (SCMT) inviterer torsdag d. 23. maj præster, ledere og lederteams til seminar om åndelig ledelse med Dorte Viftrup, lektor ved SDU og Torsten Conrad, partner hos LEAD.

Om arrangementet skriver de: ”Kirkelig ledelse skal emme af liv og bidrage til åndelig dannelse. Desværre kan ledelse nogle gange emme af udbrændthed, irrelevans eller umyndiggørelse, som tager pusten fra andre. På dette SCMT-seminar vil vi insistere på, at vi sammen stiller skarpt på kerneopgaven for kirkelig ledelse: Ledelse som emmer af liv og bidrager til åndelig dannelse i mødet med danskernes eksistentielle og åndelige behov.”

En forudsætning for åndelig dannelse

Deres tese er, at det åndbare lederskab har sin egen forudsætning: At ledere selv indånder nærværet af Guds ånd, har ledelsesindsigt og kendskab til danskernes eksistentielle og åndelige behov samt kundskab og evne til at facilitere andres opbyggelse og vækst i tro. Med et mål om modning og myndiggørelse af den enkelte og menighedens tro, liv og tjeneste.

De anerkender, at der på tværs af SCMT’s økumeniske bagland er en kirkelig og ledelsesmæssig mangfoldighed. Samtidig mener de, at man sammen deler kerneopgaven; at imødekomme danskernes åndelige behov og har en fælles ledelsesudfordring i at kunne bidrage til åndelig dannelse og myndiggørelse af mennesker i menigheden.

Torsten Conrad, partner hos LEAD.

Derfor inviteres præster, ledere og ledelsesteams til et dialogbaseret ledelsesseminar om god praksis for ledelse af åndelig dannelse. Et åndbart lederskab, som ikke mister pusten i kerneopgaven.

Åndbar Ledelse

Arrangør: Studiecenter for menighedsbaseret teologi.
Dato: Torsdag d. 23. maj 2024 fra kl. 10 til 16.
Sted: Aarhus Valgmenighed, Mjølnersvej 6, 8230 Aarhus.
Pris: 295 kr. (studerende: 75 kr.)
Tilmeldingsfrist: Den 20. maj 2024 via danskoase.dk