Flere israelere læser Ny Testamente efter terrorangrebet

Jerusalem, Israel – November 15, 2012: People are shopping at Mahane Yehuda – famous market in Jerusalem

Ifølge den kristne organisation Jews for Jesus har der været en stigning i antallet af israelere, der læser Det Nye Testamente siden starten af ​​krigen mellem Israel og Hamas.

Det skriver Christian Post. Siden den 7. oktober har Jews for Jesus, som tilbyder Det Nye Testamente gratis via hjemmesiden, modtaget mere end 1.200 bestillinger. Aaron Abramson, administrerende direktør for Jews for Jesus, sagde til Christian Post, at en mulig årsag til stigningen i anmodninger er, at israelere har mange spørgsmål, inklusive åndelige spørgsmål, siden Hamas’ angreb.

”Der er også en slags håbløshed,” sagde Abramson. ”Israel har altid været stolt af sin evne til at forsvare sig selv, så den 7. oktober var et hårdt slag for folket. De spekulerer på, om de skal blive i Israel, og om det er sikkert for dem.”

Hjælp til ofre for terrorangrebet

Israelerne er blevet mere åbne for åndelige spørgsmål siden Hamas’ angreb, mener Aaron Abramson, direktør for Jews for Jesus.

Aaron Abramson oplyste, at mange af NGO’ens ansatte har familiemedlemmer, som er blevet indkaldt til militæret efter den 7. oktober 2023. Organisationen er derfor begyndt at støtte de berørte af terrorangrebet, fx ved at hjælpe beboere, der er blevet tvunget til at forlade deres lokalsamfund, med mad og andre fornødenheder samt ved at indrette klasseværelser. Jews for Jesus har også indrettet deres Tel Aviv-afdeling til et sted, der uddeler ressourcer til de berørte, såsom toiletartikler og medicin. De har desuden oprettet et kunstgalleri og organiseret grillfester for militærenheder.

Organisation møder dog også modstand, idet mange ortodokse jøder protesterer mod deres missionsarbejde. Det skyldes, ifølge Aaron Abramson, at flere og flere jøder, både i og udenfor Israel, har fundet mening, liv og håb ved at tage imod Jesus som deres Messias.