Efterskolen Alterna med første 9. klasse nogensinde

Skoleåret er startet under temaet ’Ét Alterna’, og der er masser af aktiviteter og fællesskab på tværs af spor og årgange. Foto: Efterskolen Alterna

”Vi har haft en virkelig god opstart. God energi fra 57 nye elever og for allerførste gang i Alternas historie med en 9. klasse. Her har vi startet med 16 skønne elever, hvilket faktisk er én mere, end vi først havde sigtet efter, så vi er meget positive over en solid opstart i 9. klassen,” fortæller forstander Jonas Dueholm Conrad.

Efterskolen Alterna har til huse i Hillerød og har indtil i år været et prøvefrit 10.-11. klasses tilbud med fokus på missionsrejser og personlig udvikling. Men i skoleåret 2024/25 har Alterna nu udvidet med en 9. klasse. Visionen for årgangen er at forene det faglige, det eventyrlige og den personlige udvikling.

”Vi ønsker at uddanne helstøbte individer, der kan møde verden med en bred vifte af færdigheder og en dyb forståelse for sig selv og andre. Alternas 9. klasse opretholder denne vision ved ikke blot at være en ny klasse på Alterna, men et sted, hvor eleverne kan dygtiggøre sig fagligt, udforske verden og samtidig opdage mere om sig selv,” oplyser ledelsen.

”Vi har en vision om en ”niende med nærhed”: Vi tror på – og forskning viser – at den nærhed, vi kan tilbyde, både mellem lærer-elev og elev-elev, skaber et bedre læringsrum. Bedre social og faglig trivsel. Det er vi stolte af,” siger Jonas Conrad, der sammen med sin hustru Zaina startede som forstanderpar 1. august i år.

Fire grundpiller

9. klasse på Alterna har plads til 20 elever og bygger på fire grundpiller: Faglighed, trivsel og fælleskab, personlig og trosmæssig udvikling samt udlandsrejser. Som Danmarks mest rejsende efterskole er det at rejse også en del af læringsmiljøet i Alternas 9. klasse. Skolen har nemlig erfaret, at store oplevelser og læring i nye rammer sætter sig dybt og får betydning for resten af livet. Alternas 9. klasse rejser tre uger til USA – en studierejse, der blander store oplevelser, tjeneste/socialt arbejde og udvekslingsophold på en lokal high school i New Jersey, Eastern Christian High School.

Prøvefrit år med fokus på dannelse og udvikling

For skolens øvrige 41 elever i 10.-11. klasse er der tre spor at vælge imellem: Serve, Active Leadership og Music. I det prøvefri skoleår rejses der seks uger til udlandet, og her kan der vælges mellem to rejsehold: Afrika (Tanzania og Kenya) og Mellemamerika (Guatemala og Honduras). Det er et skoleår med fokus på at udruste eleverne til at møde verden med det kristne budskab og gøre en afgørende forskel i andre menneskers liv. Det er et år, hvor medarbejderne sammen med eleverne går på opdagelse i forhold til tro og tvivl, både på et menneskeligt og guddommeligt plan.

To årgange – ét fællesskab

”Et tema i vores opstart i år med nu to årgange på Alterna har været “Ét Alterna” – at vi skal opleves som ét fællesskab og én skole. Det har vi været meget positive over, at eleverne virkelig har grebet. De blander sig på kryds og tværs og nyder at have fælles aktiviteter, både i familiegrupper, valgfag og sociale aktiviteter,” fortæller Jonas. Foruden de nævnte udlandsrejser planlægger Alterna også en fællesrejse til Sverige i maj for hele skolen. Turen tager ligesom de andre rejser udgangspunkt i, at hvad man lærer på Alterna også skal blive omsat til praksis.

Læs mere om Alterna på alterna.netlify.app