TV er danskernes kirke
Mere end hver fjerde søger svar på åndelige spørgsmål via tv. Kun 10 pct. gør det i kirken.Trods stigende interesse for tro og religion, får de fleste danskere ikke deres åndelige input i kirken, men via tv-skærmen.
Foruden muligheden for at møde tro og religion i film og underholdning på tv, leverer landsdækkende kanaler som DR og TV2 hyppigt gudstjenester og religiøse debatter.
Desuden findes der en underskov af mere end 30 kristne tv-kanaler i Europa, der kan ses via satellit i Danmark.
Medieforskeren Stig Hjarvard offentliggjorde i 2008 en dansk undersøgelse, der viser, at tv og radio er en vigtig kilde til information om religion.
Undersøgelsen viste, at 35,7 pct. af danskerne får deres åndelige input via disse medier. Heraf udgør tv-mediet 25,5 pct.
Undersøgelsen viste desuden, at 21,8 pct. af danskerne er blevet mere interesserede i åndelige spørgsmål de sidste fem år.
Mange husstande i Danmark kan modtage kristne tv-kanaler via kabelnet eller en parabol.
På de nordiske satellitter findes fem kristne tv-kanaler og via de europæiske satellitter, kan man yderligere modtage 30 kanaler i Danmark.
Største leverandør af kristent tv til danskerne er GOD-tv, en global tv-udbyder, der blev oprettet af et ungt ægtepar i London.
Foruden de fem satellitter kan alle, der har Viasat parabol og alle med adgang til internettet modtage GOD-tv.
GOD-tvs skandinaviske direktør Simon Jacobsen har flere gange forsøgt at få TDC til at tilbyde kanalen i sin standardpakke. Men hidtil uden held.
De øvrige satellitbaserede, kristne tv-kanaler, er den norske Visjon Norge, den islandske Gospel Channel, den svenske Kanal 10 og Lifestyle TV, der er en adventist kanal.