Sømandsmission på sommertogt
Der er mulighed for kaffe på skibet Bethel i Hvide Sande fra 4. april.
Sømandsmissionens skib ”Bethel” stævner ud for at besøge danske havne i sommer.
– Nu venter bølger af oplevelser til havs og i 20 havne! Spændende, hvad Gud har i tankerne denne gang! siger besætningen.
Det er festligt, højtideligt og folkeligt, når der er kommandohejsning på Bethel den 4. april på havnen i Hvide Sande.
– Alle er velkomne, og det en oplevelse at prøve – også for ”landkrabber”, skriver Sømandsmissionen.
Anledningen er startfløjtet på sommerens togt med Sømandsmissionens skib, der tidligere sejlede i Søværnet.
Program i ”Klitten”
Programmet begynder kl. 17 i Klittens Menighedshus i Hvide Sande, hvor sømandsmissionær Jørgen Knudsen holder et indlæg.
Derefter kan man nyde sang og musik ved Jesper Degn og Ole Jensen eller høre skipper Leif Rasmussen fortælle om sommerens togt.
Efter en omgang suppe kl. 18.15 er der kommandohejsningen kl. 19.15, hvor tidligere sognepræst i Hvide Sande, Thomas Kristensen, holder en andagt og velsigner togtet.
Skibet ligger ved gennemsejlingsslusen. Ca. kl. 20 sejler Bethel ud i den friske forårsaften.
Besøger 20 havne
I 2007 købte Sømandsmissionen skibet og har restaureret det løbende, så det hver sommer siden har kunnet sejle til havne i hele Danmark – fra vest til øst – fra Nakskov til Amaliehaven i København. Fra Bornholm til Ærø. Fra Hvide Sande til Haderslev.
– På sommerens togt til de danske havne bliver der garanteret mange gode snakke, siger skipper Leif Rasmussen.
– Det kan nogen gange forekomme, at man har det lidt svært ved at sejle videre, velvidende at man efterlader mennesker med deres problemer. Men sådan må det jo være.
Men når man så bliver kontaktet af en, man har haft flere gode og givende samtaler med ombord, så bliver man glad.
Både fordi hun kontaktede mig med en meget venlig hilsen generelt, men især fordi hun søgte min hjælp til at komme i gang med at bede til Gud, og bl.a. gerne ville vide, om der i den sammenhæng var et godt sted at begynde, når det gjaldt bøger om emnet.
Så er det, at det betyder noget, og så bliver man taknemmelig og ekstra glad for at være sømandsmissionær, slutter Leif Rasmussen.