148 dræbte kristne mindet i Kenya
– Jesus blev forfulgt, og kristne skal ikke forvente noget andet, sagde en præst under et mindesamvær den 2. april 2016 for terrorangrebet mod Garissa.
Lederen af Kenyas anti-terror-center, Martin Kimani, tændte et lys under gudstjenesten på årsdagen for angrebet mod Garissa University College i Nairobi, skriver Christian Post.
De 148 studerende blev dræbt af islamister fra al-Shabaab i Somalia. Terrorgruppen skilte muslimer og kristne, før de dræbte de kristne studerende.
– Gud er altid retfærdig, og vi må lære at stole på ham. Vi må også takke ham for livet, for intet kan erstatte de studerende, som mistede livet, siger pastor Daniel til menneskeretsgruppen The International Christian Concern.
En rapport fra International Christian Concern indeholder øjenvidneberetninger fra kristne, som overlevede massakren. Rapporten konkluderer: ”Den forfulgte kirke i Kenya lærer os noget om udholdende tro midt i de hårdeste prøvelser.”
Og Pastor Daniel, som øvede sjælesorg overfor sårede og pårørende efter angrebet, minder om, at ”Jesus selv blev den mest forfulgte”.
Mindesamvær med løb
Ifølge BBC News har der været adskillige mindesamvær over hele Kenya. Mange steder har der været lysgudstjenester, men der blev også arrangeret et løb.
Nogle af de overlevende Garissa-studenter deltog i løbet. De fortalte til BBC, at de stadig er mærkede af massakren.
– Når vi sørger over de uskyldige ofre, er det som om det skete i går. Billederne af de døde kroppe dukker stadig op i mit sind. Det var en meget traumatiserende oplevelse, siger muslimen Ali Awdoll, som var med til at organisere løbet.
Han tilføjer, at løberne deltog som en ”gestus for den fred og medmenneskelighed, vi har mistet…der er ikke noget ”vi” eller ”dem” her – vi er mennesker, og terroristerne er vores fælles fjende.”
Også Garissas byråd understreger, at alle kenyanere må stå sammen mod terror, uanset om de er muslimer eller kristne.
Garissa University College åbnede igen i januar i år, ni måneder efter angrebet. Blandt de nye studerende er der nu flest muslimer. Mange kristne studerende har nemlig valgt at læse ved andre universiteter i Kenya.