Påsken fejres i Næstved
Årets vigtigste højtid skal fejres med en Påske:Event, mener frikirkerne i Næstved.
Næstveds frikirker inviterer til et forrygende PÅSKE:EVENT i Ny Ridehus, Palmesøndag den 9. april om formiddagen.
PÅSKE:EVENT er en festlig fejring af påsken for alle, der har lyst at opleve ”kirke lidt ud over det sædvanlige”, siger Martin Højgaard, præst i Sjølundkirken, én af byens fire frikirker:
Påskeeventet med titlen Kongen og korset fortæller påskens budskab for hele familien og alle generationer. Det sker gennem lyd, multimedie, drama, børneprogram, sang, tale og dans.
25 unge medvirker
Palmesøndag er ifølge den kristne tro den dag, Jesus rider ind i Jerusalem og modtager en hyldest som en konge, inden begivenhederne i påskeugen fører ham til at blive dømt til døden som en forbryder på korset.
25 teenagere på jagt efter livets mening medvirker på PÅSKE:EVENT med dans og drama og børneprogram. EUROCLASS kalder de sig – en alternativ 10. klasse fra Efterskolen Kildevæld i Kolding. Med dans, drama og teater bringer de glæde omkring sig, når de rejser i Danmark, Europa, Asien, Sydamerika og Afrika og fortæller om det håb, der driver dem.
Under påskeevent er der et særskilt program for alle børn, som Euroclass står for.
Lokale musikalske kræfter fra Sjølundkirken leverer musikken, som i nutidig stil understøtter påskens salmer og sange, mens taler Mikael Wandt Laursen leverer et aktuelt påskebudskab med relevans i 2017!
Mikael Wandt Laursen er præst, journalist og generalsekretær for FrikirkeNet, som er en paraplyorganisation for en række frikirkelige trossamfund. Han er gift med Heidi og har fem børn.
Ny Ridehus’ foyer åbnes kl. 10.00. Dørene åbnes til salen kl. 10.30.
Sandwich til alle
Efter gudstjenesten byder kirkerne på gratis sandwich i foyeren, mens caféen er åben for salg af kaffe, the, vand m.m.
Der er fri entré – alle er velkomne.
Der kan parkeres på Kvicklys P-plads og på Grønnegades Kasernes P-plads (3 timer)
Hvad skete der i påsken?
For kristne er påsken årets vigtigste højtid, hvor Jesu død og opstandelse fejres. Påskeugen kaldes også passionsugen med henvisning til Jesu lidelse og død.
Ugen indledes palmesøndag, hvor Jesus red ind i Jerusalem og blev hyldet som folkets konge og befrier.
Senere på ugen mødte han modstand, blev tilfangetaget, pint og pisket og led døden langfredag på et kors.
Men graven blev søndag morgen fundet tom, og Jesus viste sig for disciplene. Troen på Jesu opstandelse, og at han ved at opstå besejrede synd, ondskab og død for at give mennesker et nyt og evigt liv, er kernen i den kristne tro, forklarer præsterne Martin Højgaard og Thomas Andersson fra Sjølundkirken.