Morgenstjernen bliver for frivillige
Mette Østergaard har efter 3 år opgivet selv at drive caféen og helsebutikken som virksomhed. Udfordringen fortsætter det spændende café-projekt og søger flere frivilige, som kan se idéen.
Samme år, som Christiansfeld blev optaget på UNESCOs verdensarvs-liste, opstod Café Morgenstjernen.
Jeg interviewede i februar 2013 første gang Mette Østergaard, som i 2002 var blevet helbredt for kroniske smerter på grund af en svømmeulykke i Spanien og senere et fald fra en stige, hvorved hun fik beskadiget bækkenet m.m.
Den overnaturlige helbredelse, skete på et øjeblik ved Charles Ndifons møder i Kolding. Den førte til, at Mette straks skiftede fra at være ateist til at blive en meget engageret kristen.
Et nyt mirakel og en ny start
Nogle år senere blev Mette ramt af stress og depression efter flere traumatiske oplevelser såvel i familien og arbejdsmæssigt. Hun var psykisk og fysisk ved at bukke under for udmattelse og var indstillet til førtidspension, da et nyt mirakel pludselig indtraf.
Efter dette mirakel følte Mette sig ledt til at kontakte mig, selv om det var flere år siden vi havde talt sammen. Mit telefonnummer faldt ud af hendes dagbog efter en bøn om vejledning.
Mette kom nu på besøg for at købe bogen om Mama Heidi og fortælle om sin fantastiske helbredelse.
Få dage før havde jeg fortalt bestyrelsen om en helsebutik, som ejeren ville lukke og sælge til mig. Til min overraskelse gik bestyrelsen ind for idéen med at udnytte de ledige lokaler i vores nyanskaffede posthus. Da Mette nu kom på besøg, viste jeg hende lokalerne og foreslog hende spontant at drive helsebutikken.
Mette var tavs. Hun fortalte ikke, at hun faktisk havde fået en vision, der passede ind i dette. Hun bad over det og fik flere tydelige tegn på, at hun skulle sige ja.
Hun havde nemlig fået en vision om at drive en restaurant eller lignende, som en slags socialøkonomisk virksomhed. Men det skulle samtidig være et sted, hvor det var nemt at komme i kontakt med levende kristne.
Idéerne passede sammen, og Udfordringens bestyrelse gav den enlige mor, som dengang endnu var på kontanthjælp, et lån, så hun kunne starte op.
Stor velsignelse
Siden er mange turister og lokale beboere kommet ind i butikken, som udover helsebutikken fik en café med honningkager og hjemmelavet bagværk.
Diskret og hensynsfuldt tilbyder man også forbøn for syge i et baglokale, og mange er faktisk blevet helbredt – mange endda spontant på stedet.
Mette ønskede at drive butik og café som sin private virksomhed.
Det betød mere engagement, men samtidig var der sjældent overskud nok til at trække en almindelig løn ud.
– Jeg er vant til at leve på en sten, men på det seneste har jeg følt, at jeg lever under en sten, siger Mette, der også har et autistisk barn, og familien har været ramt af sygdom.
Derfor har hun nu ønsket at overlade butikken til Udfordringen, og vi er nu gået i gang med at omorganisere arbejdet, så den gode idé kan fortsætte til gavn for mange mennesker. Det handler ikke om business, men om samvær og nærvær. Og alligevel må det jo ikke give underskud, så det belaster Udfordringen.
Vi håber, at forskellige nye initiativer kan forbedre økonomien, så det i stedet bliver en gevinst.
Men da café og butik endnu ikke kan kaste en normal løn af sig, er der brug for frivillige, som kan se en idé i at holde liv i sådan et skønt mødested.
Er du interesseret, bedes du henvende dig straks på mail til henri@udfordringen eller på mobil 51316599.
Desuden kan du støtte projektet gennem Missionsfondens projekt ’5127 Udfordringen’.
Og glem ikke at tage det og Udfordringen med i dine bønner.