Bededag for hele verden i pinsen

”Global Day of Prayer” kulminerer i år pinsesøndag 4. juni.For andet år i træk inviterer Bedehus Danmark og Aglow alle danskere med til en fælles, verdensomspændende bøn for fred.

Millioner af mennesker overalt i verden samles i fælles bøn for fred og styrke pinsesøndag

Hvad der startede som en vision for sydafrikaneren George Otis i foråret år 2000 har på bemærkelsesværdig kort tid udviklet sig til en global bededag for alle jordens folk.
Sidste år deltog 156 lande i den fælles bøn, fordelt ud over alle kontinenterne undtagen Sydpolen. Herunder en række lande med overvejende muslimsk befolkning som Iran, Irak, Egypten og Indonesien, der har den største muslimske befolkning i verden.

Fra afrikansk stadion
til global begivenhed

I 2001 startede George Otis bønnedagen i Sydafrika på et lokalt fodboldstadion, hvor 45.000 mennesker mødte op og bad sammen.
Derefter bredte traditionen sig som ringe i vandet, og sidste år gik invitationen endelig ud til hele verden. Bedehus Danmark skønner, at omkring 200 millioner mennesker deltog i denne begivenhed, og i år ventes endnu flere deltagere.

Bøn på Rådhuspladsen

I Danmark samles folk bl.a. på Rådhuspladsen i København om eftermiddagen 4. juni mellem kl. 15 og 17 til en markering af den fælles bededag, der indledes ved solopgang på Fiji-øerne i Stillehavet og afsluttes på Hawaii godt et døgn senere.
Efter den globale bededag 4. juni fortsætter bønnen i 90 dage, ”hvor lokalsamfundet velsignes og ungdommen tager ejerskab på visionen om at forvandle deres by”, som det hedder i indbydelsen.