Holstebro Oasekirke flytter ind i eget hus
Menigheden har hidtil lejet sig ind på Den Kristne Friskole, men har nu taget springet og købt et tidligere trykkeri for 4 mio. kr. på Struer Landvej 6 – lige over for Måbjerg Kirke.
– Vi vil gerne have nye mennesker med i vores kirke. Vi ønsker ikke at tage medlemmer fra andre kirker, siger de seks medlemmer af Oasekirken, som er blevet tilbage efter en café-gudstjeneste for at snakke med Udfordringen.
Bjarne Andersen deler formandsposten med Inger Larsen, som ikke kunne være til stede. Han er gift med Karin, som også er med ved bordet.
– Hvordan fik I idéen om at købe en bygning til kirken?
– Vi lejede os tidligere ind på Holstebro Kristne Friskole, hvor vi var meget glade for at være og havde en meget rimelig husleje. Vi har jævnligt talt om at få vores eget, men der har ikke været flertal for det, fortæller Bjarne.
– Men så skulle vi finde et nyt kontor til vores tidligere præst, Mathias Waagepetersen. Og på den måde faldt vi over stedet her, hvor der havde været trykkeri. Vi kunne se mulighederne i det og besluttede at købe stedet.
Ib Englev, som er med i kirkens økonomiudvalg, supplerer:
– Vi gav 4 mio. kr. for alle bygninger og den store have. Og der er også en beboelsesejendom med i købet. Og efterfølgende gav sælgerne 100.000 kr. i gave til menigheden, fordi de også selv er kristne, men de kommer i en anden kirke, fortæller han.
100 medlemmer
Menigheden havde, inden den tidligere præst blev ansat, haft et år uden præst. Og derved fik man sparet godt op. Da den tidligere præst så sagde op, besluttede menigheden igen at køre en periode uden en fuldtidspræst. Dels for at spare penge til det nye hus, dels for at prøve en ny form med deltidsansatte.
Før købet blev der arrangeret en indsamling, hvor de ca. 100 medlemmer af menigheden lovede at give et beløb, og med de penge, man allerede havde stående, nåede man op på 1,5 mio. Hans Rasmussen, som tidligere har været formand, blev ansat som pastoral medarbejder på 10% løn. Han er gift med Maibritt, som også er med i menigheden. Desuden blev Torben Juhl ansat på 5%.
Hans hustru Karin Juhl blev oprindeligt ansat for at hjælpe kirkens præst med det administrative. Men hun er fortsat ansat fem timer om ugen til det administrative arbejde.
Drømmer om et hjem
– Hvad drømmer I om med de nye bygninger?
– Grundlæggede ønsker vi at ”se liv forvandlet”. Vi håber med vores egne bygninger at få skabt et ”hjem”, hvor vi kan komme, svarer formand Bjarne.
– Hvad med børnearbejde?
– Vi har lidt lave ressourcer for tiden, så derfor har vi ikke så stort et børnearbejde for tiden, som vi måske kunne ønske os.
Børnene er en del af den almindelige gudstjeneste. Og det kan have nogle fordele og ulemper, svarer Hans Rasmussen.
Menigheden har også kunnet trække på andre oase-præster, som fx Martin Bendtsen, Herning, som efter aftale med sin menighed er kommet en gang om måneden.
Begyndte med fire familier
Der har været en del praktiske ting, der skulle ordnes, så det tidligere trykkeri kunne omdannes til et ”hjem” for meniogheden. Her har bl.a. tømrer Karsten Møller-Jensen været en af de aktive. Han har været i kirken næsten fra starten for ca. 20 år siden.
– Der var fire familier, som var sammen om menigheden. Vi var nogle fra Aulum IM, som var med på SommerOase. Der var en, hvis bil ikke kunne starte. Vi lånte så startkabler af nogen, som kom fra menigheden, og det blev starten på, at vi kom her, fortæller Karsten.
Selv om menigheden allerede har taget bygningerne i brug, efter at man overtog dem den 1. august, så holdes der officiel indvielse søndag den 2. oktober.