‘Frikirken på Havnen’ brændt

Natten til mandag brændte Frikirken på Havnens lokaler på Refshaleøen i København. Det er kun et halvt år siden, at menigheden indviede de nye lokaler i den tidligere BW-kantine.
Branden opstod i Kræmmermarkedet, der har til huse i samme bygning. Men ilden bredte sig hurtigt, så også en del af kirken og sidehuset gik op i flammer. Kirkens kontor, baglokale og musikstudie, lydanlæg og musikinstrumenter er brændt op. Det eneste, der står tilbage er salen, men den er så ødelagt, at ejendomsselskabet vurderer, det ikke kan betale sig at gøre den i stand igen.
Sidehuset tilhørte også Frikirken på Havnen. Her boede 12 unge, som dog alle slap uskadte ud, nogle af dem ved at hoppe ud af vinduerne. Men de unge har mistet alt, hvad de ejede.
– Lige nu føles det uoverskueligt. Vi skulle have haft en begravelse på fredag, bibelskole på lørdag og gudstjeneste søndag, siger Sten Thomsen, der sammen med sin hustru, Else Thomsen, er præst i Frikirken på Havnen.
– Vi er chokeret. Vi havde endelig fået et sted at være som svar på bøn efter halvandet år som ”husløse”. Menighedens medlemmer havde lagt mange arbejdstimer i at sætte lokalerne i stand. Men Gud må have en vej igennem dette.
Else og Sten Thomsen vurderer, at kirken har brugt omkring 200.000 kr. til istandsættelsen af lokalerne.
Onsdag aften havde menigheden lånt et klubhus overfor kirken til et krise-menighedsmøde for at tage stilling til, hvad menigheden skal gøre, og hvor den fremover skal mødes. Bibelskolen lørdag er aflyst. Søndag holdes gudstjeneste og ekstra ordinært menighedsmøde i klubhuset.