Kirkerne åbner i Kulturnatten

Gospel, stilhed og skattejagt. Arrangementer for enhver alder og temperament i kirkerne på fredag, hvor der er Kulturnat i KøbenhavnFredag den 10. oktober er der igen Kulturnat i København. Mange kirker benytter anledningen til at slå dørene op og byde indenfor.
Flere kirker holder åben kirke på aftenen. Nogle byder på arrangementer og koncerter. Og der er noget for enhver smag.
Københavns Frikirke, Jerusa-lemkirken og Bethlehemskirken byder på gospel med Gopenhagen Gospel Choir, Kefas og Gospel Factor.
En hel anden musikstil finder man i den Reformerte Kirke, hvor kirkens kor synger Davidssalmer fra Geneve-psaltret fra 1500-tallet, mens universitetskoret Lille MUKO i Holmens Kirke fremfører værker med relation til den danske salmedigter Th. Kingos 300 års jubilæum i år.
Søger man stilheden, er den bl.a. at finde i Skt. Ansgars Kirke og hos Skt. Joseph Søstrene på Strandvejen.
I Nazareth Kirke på Østerbro kan man nå hele spekteret på en aften.
Der er Jazz-café med Svendsen Trio i Krypten, klokken 21 causerer sognepræst Niels Underbjerg over kristendommen udfra tegneserien Radisserne, og aftenen afsluttes med en Taizégustjenste klokken 23.
Enkelte Kirker har arrangementer specielt for børn. I Hans Tausens Kirke genfortæller studenterpræst Hans Anker Jørgensen historien om Moses i kirkens tårnkammer. Børnene opfordres til at have lommelygter med, og der advares om ægte frøer.
I Hellig Kors kirke kan børnene fortsætte på skattejagt efter den hellige gral i kirkerummet, tårn og krypt.

Læs mere på www.kulturnatten.dk