Trubadur-præst på turné i Danmark

Norske Bjørn Eidsvåg hitter i radioen og på spillestederBjørn Eidsvåg er en kendt mand i sit hjemland, Norge. Både som kontroversiel præst, avis-skribent og brillant musiker. Nu har danskerne fået ører for ham.
Hans seneste CD, Tålt, som udkom sidste år, er blevet solgt i et rekordhøjt antal. 220.000 eksemplarer alene i Norge. Her i Danmark spilles bl.a. duetten „Mysteriet Deg“ med Lisa Nilsson i radioen, et nummer han har modtaget den norske spillemandspris for.
Denne CD har været hans største succes i hans 25 år lange karriere som sanger og musiker. I Danmark er den blevet hans gennembrud ud over det faste kirkelige publikum, som trofast har fulgt ham. Tidligere har han holdt koncerter i kirke-regi, når han har besøgt Danmark.
Sony Music lancerer i denne og næste måned en række koncerter med Bjørn Eidsvåg på intime spillesteder rundt om i landet. I denne weekend gæster han Odense, Silkeborg, Greve og Århus. I november København, Aalborg, Kolding og Hillerød.
Musikstilen bevæger sig i området vise-pop og jazz, gamle traditioner med en tidssvarende lyd på et højt musikalsk niveau. Teksterne er som altid meget vigtige for Bjørn Eidsvåg. På denne CD reflekteres der over en side af kærligheden, der sjældent får så megen opmærksomhed: Det at være tålt af sine kære.
Udover at være musiker har Bjørn Eidsvåg gennem hele sin karriere også fungeret som præst. Han har bl.a. været tilknyttet som præst ved psykiatriske hospitaler og fængsler.