“Jesus-båd” fundet ved Genesaret

En fiskerbåd fra Jesu tid er omsider nået i havn…For nylig nåede den såkaldte “Jesusbåd” omsider sit bestemmelses-sted. Den sidste rejse tog over 14 år, idet båden, som stammer fra det første århundrede og blev fundet i Genesaret Sø ved kibbutz Ginossar, nu er nået sin »havn« i kibbutzens Allon-museum – blot 300 meter fra stedet hvor den blev fundet.
Den gamle båd blev fundet i januar måned 1986 af to fiskere fra kibbutzen, da vandstanden var usædvanlig lav i søen. Aldrig tidligere havde man gjort et så stort fund af en så velbevaret båd fra Genesaret Sø. Til glæde for turistindustrien blev den uofficielt kaldt Jesus-båden. Efter al sandsynlighed har den pløjet igennem bølgerne på søen i samme århundrede som Jesus og hans disciple sejlede i andre – men tilsvarende – både. I alt har båden kunnet transportere 12-15 personer.
Den gamle båd har fået sin egen fløj i Allon-museet. På plancher fortælles der om fundet af den, og om det møjsommelige konserveringsarbejde, efter at den havde ligget i dyndet omkring 2000 år.