4 milliarder har set Jesus filmen

Flot men ikke nok. Nu skal danskerne også have chancen gennem uddeling af lavpris videoerJesusfilmens publikum har lige passeret 4 milliarder. Et flot tal, selv om det verdensomspændende publikum inkluderer dem, der har set filmen flere gange.

Jesusfilmen er oversat til flest sprog nogensinde, 638 i alt. Den er blevet set i 234 lande. En dramatiseret audio-version af filmen er desuden tilgængelig på 124 sprog.
– 5,6 mia. mennesker har lige nu mulighed for at lytte til Jesus filmen på deres eget sprog, siger lederen af Jesus film projektet, Paul Eshleman.
Men trods filmens enorme udbredelse, behøver filmen stadig at blive oversat til de mange, som endnu ikke har hørt evangeliet.
– I Nigeria, f.eks. er filmen kun oversat til 28 af landets 435 sprog.

En film for et pund

Jesus filmen, der blot hedder ‘Jesus’, blev produceret for 20 år siden af den kristne studenterbevægelse ‘Campus Crusade for Christ’. Filmen er tro mod Lukas evangeliet, men er dog for nylig blevet redigeret kortere og i et hurtigere “tempo”.
I forbindelse med årtusindeskiftet blev den i England omredigeret som lavpris video under titlen “The Man of the Millennium”. I denne version indledes filmen af en række vidnesbyrd fra mennesker som har oplevet Jesus i vor tid. Filmen kan fås for 1 pund og derfor uddeles i massevis.

Oversættes til dansk

For tiden arbejdes der på højtryk med at oversætte denne nye og “hurtigere” version til dansk, også med henblik på uddeling. En arbejdsgruppe med Per Nielsen fra Airport TV, Finn Andersen fra Felix Film og Peter Gøtz fra Missionsforbundet er godt i gang med forberedelserne.
– Vi har allerede materialet klar til et introduktionshæfte som skal bruges til omdeling inden en evt. husstandsomdeling af filmen, afslører Per Nielsen. – Og meget snart kommer en introduktionsvideo ud til menighederne med opfordring til at bruge filmen i evangelisation.
Ligesom i England vil den danske arbejdsgruppe ikke blot oversætte og udgive filmen. Det er et helt koncept med introduktion, videouddeling og opfølgning.
Hvordan skal filmen bruges?
– Den kan bruges på to måder: Til husstandsomdeling, hvor en menighed kan tilbyde opfølgning gennem ‘Alpha kurser’ eller ‘De 5 Aftener’. Eller til udlån blandt venner og kolleger. Meningen med udlån er, at man så kan komme og hente videoen igen og spørge til, hvad folk synes om den.
Felix Film bliver distributør af videofilmen:
– Vi har allerede nogle år kørt et projekt med billigere videoer med Jesus-filmen, siger forlagsleder Finn Andersen. – Vi håber, at vi kan få prisen endnu længere ned ved at ‘samkopiere’ med andre lande.
Det er endnu ikke klart, hvornår videoen er klar, men i påsken bliver den prøvet af som pilotprojekt af flere nordsjællandske menigheder.