Stoffri efter 25 år i narkohelvede

– For 2 år siden mødte jeg Jesus. Han satte mig fuldstændig fri fra stoffer, som jeg har været bundet af i 25 år. Jesus gav mig et helt nyt liv, siger Tommy Jensen- For 2 år siden mødte jeg Jesus. Han satte mig fuldstændig fri fra stoffer, som jeg har været bundet af i 25 år. Jesus gav mig et helt nyt liv.– I dag arbejder jeg som pedel og har et fantastisk liv, fortæller Tommy Jensen, som kan se tilbage på et liv, som ingen kan misunde ham:
– Jeg er opvokset på Nørrebro i en familie med vold og druk – og ikke ret meget kærlighed. Jeg var ofte nede på værtshuset for at hente min mor, hvis jeg f.eks. skulle have noget at spise.
Jeg gad ikke at passe min skole. Så det endte med at børneværnet kom og hentede mig, hvorefter jeg røg ind og ud af børnehjem og kostskoler.
Da jeg var 16 år begynde jeg at tage hårde stoffer. Jeg gik sammen med nogle rødder nede fra „Blågårdsplads”, som jeg var opvokset med, og vi begik en masse indbrud.
Jeg var med i nogle rocker-klubber i København i en del år, men blev nødt til at bakke ud på grund af, at mit misbrug blev være og være.
Jeg begyndte at handle med hash og stoffer. Mit liv var et helvede. Jeg skulle skaffe stoffer hver dag, og hvis jeg ikke havde pengene måtte jeg ud og „lave” nogle.

Fandt en pige og blev stoffri…

På et tidspunkt lysnede det dog lidt for Tommy. På et herberg i Jylland mødte han en pige. Han blev stoffri, men desværre…
– Der gik ikke ret lang tid før jeg begyndte at tage stoffer igen. Vi flyttede til København og søgte de gamle rødder igen.
Jeg fik den ene nedtur efter den anden. Så det endte med, at jeg kom i familiepleje i Jylland, og min kæreste tog med for at støtte mig. Vi blev gift og fik en søn sammen, og det gik godt i nogle år.
Men jeg begyndte at drikke og tage stoffer i ny og næ, hvorefter det blev værre og værre, fortæller Tommy.
– Som narkoman er man god til at finde de steder, hvor stofferne er, og det er lige meget om det er i Jylland eller København. Jeg begyndte at gå med nogle rødder, og det hele gik i kage.

I narkohelvede – og så døde forældrene

– Jeg flyttede fra min kæreste og tog til Thisted, hvor jeg begyndte at tage stoffer for fuld knald.
Mit liv endte i et helvede. Jeg fik metadon ved siden af stofferne. Jeg røg ind og ud af fængslerne. Mit liv var totalt styret af stoffer. Det eneste jeg tænke på var, hvor jeg fik det næste fix.
Jeg røg i behandling i ’95 – men kunne ikke styre mit liv. Mine forældre døde begge med kort mellemrum, og jeg fik et tilbagefald. Jeg kom tilbage i behandling – men kunne ikke rejse mig, hvorefter jeg så flyttede til Nakskov.
En dag var jeg hos „Frelsens hær” i Nakskov, hvor jeg ofte fik noget at spise.
Da skete der noget i mit liv…