KD klar til Folketinget

Partiet indleverer i næste uge over 20.260 underskrifter i Indenrigsministeriet.Til næste folketingsvalg vil man igen kunne stemme på Kristendemokraterne.

Henning Østergaard har også medvirket i DRs tv-program ”Bag Borgen”.

Endnu engang er det lykkedes det lille kristne parti at få indsamlet næsten 30.000 underskrifter med adresser og ikke mindst cpr.-numre.
Så mange har der skullet til for at nå op på de 20.260 godkendte erklæringer, som er nødvendige for, at et parti må opstille. På grund af den besværlige godkendelsesprocedure falder mange fra. Og lige før målstregen blev næsten 900 underskrifter igen ugyldige, fordi de er mere end 18 måneder, oplyser Silke Born fra KD.
Men ved redaktionens slutning var partiet så tæt på målet, at man regnede med at aflevere underskrifterne i Indenrigsministeriet den 4. juni – dagen før demokratiets fødselsdag: Grundlovsdag.
Når det igen er lykkedes partiets ca. 2.000 medlemmer, at indsamle de mange underskrifter, så skyldes det især én person: Henning Østergaard fra Næstved. Han har alene indsamlet over 15.000 vælgererklæringer!
Allerede forud for sidste valg indsamlede Henning personligt otte tusinde af de over 20.000 underskrifter, som skulle til, for at partiet kunne stå på stemmesedlerne. Det lykkedes at blive opstillingsberettiget, men valget slog fejl. Kun ca. 30.000 stemte på partiet, og der skulle dobbelt så mange til.
– Hvordan tror du, chancerne er ved næste valg?
– Ja hvis ikke det lykkes næste gang, så tror jeg ikke, det er muligt. Men jeg synes, at der bør være opbakning nok til Kristendemokraterne ved næste valg. Når man tænker på alt det, der er sket, og som fortsat sker i det politiske. Jeg tænker fx på kirkepolitikken. Hvis ikke det kan få de kristne til at stemme på os, så véd jeg ikke, hvad der kan, siger Henning Østergaard-Christensen.
Han er selv aktiv i det lokale missionshus i Nykøbing F. Og han har opstillet til både byråd og folketing for at støtte partiet. For et par år siden blev han pensioneret fra DSB, hvor han det meste af sit liv har arbejdet som ingeniørassistent.
– Hvorfor har du kastet din kærlighed på KD?
– Fordi det er et unikt parti, som jeg kan stå inde for. Det har de holdninger, som ellers mangler i politik. Det gælder de etiske spørgsmål, som fx abort, og det gælder også familien.
Men nu har vi formentlig mindst et år inden næste folketingsvalg, hvor vi skal forsøge at samle støtte. Og forhåbentlig bliver det nu lidt lettere, hvor vi er opstillingsberettigede.
Kristendemokraternes fik i 2012 ny formand. Lærer Stig Grenov afløste Per Ørum, som har forladt partiet.
Henri