Fortiden leder os ind i fremtiden

Administrerende direktør i Diakonissestiftelsen, Anne Mette Fugleholm, tager afsæt i historien, når retningen skal findes.Den 26. maj kunne Diakonissestiftelsen fejre 150-året for grundlæggelsen af det omfattende arbejde, de idag står bag.

Anne Mette Fugleholm

Anne Mette Fugleholm er 52 og administrerende direktør i Diakonissestiftelsen, som dækker over tilbud indenfor uddannelses-, social- og sundhedsområdet. Hun er ikke overvældet af den brede organisation under sig.
– Jeg er så heldig, at jeg er i en organisation med en masse kompetente medarbejdere i de forskellige fagcentre. Sammen med lederne af de centre holder jeg det strategiske overblik.
Vi tager afsæt i historien, når organisationen skal retningsbestemmes. Vi kigger ud i samfundet og ser, hvor behovene er på de områder, hvor vi har særlige kompetencer.
Anne Mette Fugleholm er uddannet læge med ph.d. omkring astma og helbredsadfærd hos unge. Senere har hun specialiseret sig indenfor ledelse og siddet i adskillige lederstillinger inden for det offentlige sundhedsvæsen, før hun i eftersommeren 2012 begyndte sin ansættelse i Diakonissestiftelsen.
– Vi har en god dybde og bredde i vores tilbud også gennem vores ledelse på tværs af fagligheder.

Leverer noget særligt

– Jeg er også glad for vores stærke og levende værdi-grundlag. Det betyder noget for den enkelte medarbejder, at vi kobler fagligheden med det diakonale og tager et bevidst udgangspunkt i det enkelte menneskes meningsfuldhed og værdi.
Også med min baggrund som læge oplever jeg, at det giver os alle en indre motivation, at vores arbejde hænger sammen,
og vi har mulighed for at levere noget særligt til vores brugere og borgere.
I Diakonissestiftelsen er der store planer for fremtiden. Et byggeri på 34.000 m2 skal give moderne rammer til arbejdet, som blandt andet skal udvides med et helhedsorienteret tilbud for seniorer. Her skal 100 seniorboliger, et sundhedshus med alle fagområder og god plads til fællesskab kombineres.
Udover festmiddag og festgudstjeneste i weekenden fejrer Diakonissestiftelsen jubilæet ved at sætte ekstra fokus på faglighed og undervisning resten af året.