Leder-konference i terrorens skygge

Store forventninger til weekendens Willow Creek-konference, som er blevet yderligere aktualiseret af terrorangrebene mod USA, på Bali og i MoskvaNår lederkonferencen “Kirke for kirkefremmede” i dag åbner i Københavns Kristne KulturCenter, er det en stor kirke med et stort hjerte og store forventninger, der står bag – og lidt af et mirakel, at det overhovedet bliver til noget.Sidste års konference gav inspiration til at gøre noget ekstra for at nå de kirkefremmede

En hurtig voxpop via email viser, at Willow Creek konferencen satte sine spor i de 1200 deltagere fra stort set alle kirkesamfund i Danmark.
– Den betød en ny tro på at være kirke, og respekten og kærligheden til mennesker omkring os var smittende, siger Henrik Madsen, præst for Evangelisk Frikirke i Randers.
– Personligt blev jeg opmuntret, berørt og overrasket over det hjerte vore venner fra Willow Creek formidlede i forhold til fortabte mennesker, der har stor værdi i Guds øjne, udtaler Bent Hald Larsen, pastor for Pinsekirken i Mariager – og fortsætter:
– De var eksperimenterende i deres formidling og satte mange ideer i gang om hvordan og hvorledes tale, drama, musik, digte, sang, multimedie m.m. kunne inddrages for at kommunikere bredere end kun i f.eks. ord.
Som kirke har det betydet et større fokus på at være en åben og opsøgende kirke, der er nærværende og gudsformidlende ind i lokalsamfundet.
– Det har betydet inspiration til fornyelse af gudstjenesten i vores kirke – og jeg tror, til glæde og inspiration for – næsten – alle, supplerer Niels Chr Nielsen, menighedsrådsformand i Baptistkirken Pandrup-Birkelse.
Over halvdelen af de tilmeldte kommer i år fra luthersk hold. Også her var responsen positiv sidste år, hvor præster fortæller om konferencens betydning for dem:
– Uden at gå på kompromis med budskab og indhold – at være bevidst om kulturrelevansen i det, vi som menighed foretager os, udtaler sognepræst Niels Peder Nielsen fra Vamdrup Hjarup sogne.
– Det betød en bedre forståelse af nådegavernes fordeling i menighedens lederskab, ifølge sognepræst i Aalborg Bent Døssing Hansen.
– En fornyet bevidsthed om Guds bankende hjerte for os og for alle, betød konferencen for “Sprint”, Carsten Korsholm Poulsen, bibel-skolelærer på Indre Missions Bibelskole i Børkop.
Og fra Luthersk Missionsforening slutter vi med denne kommentar:
– Willow Creek konferencen var en igangsætter af de helt store. Inspirationen derfra førte mig ind i et fornyet forhold til Gud – og hvad han har lært mig gennem de måneder siden er utroligt, fortæller en ældsterådsformand, der dog ønsker at være anonym.
– For min menighed har det også fået nogle konsekvenser – men desværre ikke så mange, som jeg havde håbet. Men der er helt klart et større fokus på at række ud over os selv, og vi er begyndt at holde gudstjenester med speciel appel til kristendomsfremmede – dog uden det store fremmøde.
– Vi har erkendt, at det tager tid at ændre på folks forhold til at tage andre med, slutter han. -løb