Man kommer længst med ærlighed – og dog!

Det sidste afsnit af Villa Medusa er løbet over skærmen, og det endte ikke helt som forventet!
Jakob Buch måtte nøjes med en 2. plads, da han valgte ærlighed fremfor taktik i TVDanmarks dokusoap-serie Villa Medusa, som kom til sin afslutning i torsdags.- Tahir vandt, og det har jeg det ok med, siger Jakob, men fortsætter: – Det er mere måden han vandt på, der ærgrer mig. Han var uærlig og bestak folk med løfter om byture og restaurant-besøg, for at få deres støtte.
Tahir er den 26-årige andengenerations indvandrer, som sammen med TC, rapperen fra Ishøj, blev afsløret som en kynisk taktiker, der ikke gik af vejen for at lyve for at vinde de 100.000 kroner. Dette fik konsekvenser for Jakob i finalen.

Tæt løb

Tre deltagere nåede finalen. Tahir var selvskrevet, fordi han var den, der havde flest point. June kom med, da hun var den der havde fået flest Venus-statuer, og endelig blev Jakob valgt som sidste finalist, ved en afstemning blandt deltagerne. June blev siet fra i den indledende runde, og valget stod til sidst mellem Tahir og Jakob. De resterende deltagere fandt vinderen vha. en afstemning – kun én stemme skilte dem ad.

Den moralske vinder

Trods den noget skuffende 2. plads er Jakob dog ganske tilfreds med udfaldet af Villa Medusa. På sin hjemmeside er han af de besøgende blevet kåret til den moralske vinder af serien, og det glæder han sig meget over. – Jeg forsøgte så godt jeg kunne, at behandle de andre sådan som jeg selv gerne ville behandles. Derfor var det også et ret hårdt slag for mig at sidde hjemme foran skærmen, og høre Tahir beskylde mig for at være racist. Jeg ved slet ikke, hvor han har det fra. Det eneste jeg sagde til ham var, at hvis han var så reel og ærlig, som han gav sig ud for at være, så var han et godt forbillede for andre indvandrer, fortæller Jakob, – og det var overhovedet ikke ondt ment!

Moral eller dobbeltmoral

Når Jakob ser tilbage på måneden på den italienske ø, er han nogenlunde tilfreds med det billede TVDanmark har tegnet af ham. – Folk skal dog være klar over, at der bliver fremprovokeret problemstillinger, når programmet sættes sammen, understreger han. – Producenterne vil selvfølgelig skabe et så spændende program som muligt, og det gør de ved at skabe intriger blandt deltagerne. Jakob fortæller, at nogle af hans udtalelser var blevet klippet ind i helt forkerte sammenhænge. Desuden føler han selv, at man har gjort ham til en større morakker end han i virkeligheden var. – Under et stormøde havde man lagt meget vægt på, at jeg gav Marianne en Mars-statue, fordi hun havde stjålet noget mad. Det var ikke min mening at dømme andre. Jeg kørte på et tidspunkt også i bus uden at betale – det fortryder jeg meget nu, men vi begår jo alle fejl, siger han.

Når enden er god…

– Det har været meget hårdt for min kone – der er mange, som har skrevet nogle ret ondskabsfulde ting i deres e-mails til mig, og det har selvfølgelig påvirket hende, fortæller Jakob. Der er dog kommet noget godt ud af det: På søndag skal Jakob tale til en gudstjeneste i ’Jesus-kirken’ i Ringkøbing, og det glæder han sig meget til. – Og jeg håber selvfølgelig på, at der kommer flere henvendelser. Man kan skrive til mig på min hjemmeside: www.jakob-buch.dk, slutter han.