Missionsskib til Århus

To kvinder arrangerer besøget i Danmark.
Torsdag morgen den 21. juni anløber MV LOGOS II
for første gang Århus havn,
for at aflægge et 11 dages besøg. juni anløber MV LOGOS II for første gang Århus havn, for at aflægge et 11 dages besøg.
Mens skibet ligger i Århus er der bl.a.: Børnefestival med bl.a Pjerrot fra Tivoli Friheden; guidede ture på skibet, hvor man kan se alt fra kommandobroen til lastrummet; Musikcafe-aftner ombord; og International Night i Århus Musikhus.

Prominente gæster

LOGOS II besætnigen har budt mange prominente gæster velkommen ombord i de mange forskellige lande, som skibet har besøgt.
F.eks. USA’s prœsident Jimmy Carter på LOGOS II i Swansea, Wales i 1995, og siden har andre præsidenter såvel som ministre, borgmestre og andre personligheder besøgt skibet.

7 millioner besøgende

I de mere end 10 år EBE har drevet LOGOS II, har hun anløbet over 210 havne i 70 forskellige lande, og mere end 7 millioner mennesker har besøgt skibet.
Århus er den 11. havn på MV LOGOS II’s europæiske sejlplan, hvor i alt 23 europœiske havne anløbes, deriblandt: London, Amsterdam, Stavanger, Thorshavn og Helsingfors.
Skibet er åbent for offentligheden fra 22. juni til 2. juli 2001. Hverdage kl. 11:00 – 23:00 og søndag fra kl. 14:00 – 22:00.
LOGOS II er siden 1989 blevet drevet af Educational Book Exhibits Ltd (EBE), som er en britisk registreret velgørenhedsorganisation. Samtidig er skibet en del af den internationale missionsorganisation Operation Mission (OM). OM-Danmarks lille kontor på Godthåbsvej i Vanløse bestyres af Bitten Schriver, som er mejeri-ingeniøruddannet og tidligere har arbejdet på skibet. Mens skibet er i Århus står Rebekka Samuelsen for et kontor i Århus.

Alle 200 ombord arbejder uden løn
LOGOS II er bemandet af 200 kristne volontører fra mere end 35 forskellige lande. Alle ombord, fra dœksdreng til kaptajn, arbejder uden løn. Hvert besœtnigsmedlem har fundet sponsorer i deres hjemlande, hvilket gør det muligt for dem at tage del i dette unikke internationale og tvœrkulturelle højskoleprojekt, som er funderet på kristne værdier og principper.
Alle ombord har en otte timers arbejdsdag i en af skibets mange afdelinger: Dæk, maskinrum, boghandel, rengøring, skole, cafe, vaskeri osv.
Besætningen undervises i sang, musik, drama, mime, dukketeater og andre kreative udtryksformer. Dette bruges ved de programmer der afvikles ombord, såvel som ved de programmer der afvikles på byens skoler, hospitaler, plejehjem, kirker med videre.