Moses: – Jeg er ikke pædofil

Moses Hansens bekendelser om vold og ”pædofili” i hans før-kristne periode har gjort, at han nu er smidt ud af Big Brother- Tilgivelse er det kristendommen handler om, siger Moses Hansen, og derfor lagde han da heller ikke fingrene imellem, da han fortalte om sin udsvævende ungdom til de andre deltagere i Big Brother-huset.
– Jeg ville vise min forståelse og medmenneskelighed, forklarer han til BT, der slog sagen stort op i mandags. I interviewet indrømmer Moses at have været i en pædofililignende situation da han var ganske ung.
Vi spurgte ham lige ud:

Er du pædofil, Moses?
– Nej, jeg er ikke pædofil, har aldrig været det, og vil aldrig blive det! Hvad der skete over en periode på et års tid for ca. 43 år siden, var et udslag af pubertetsvanskeligheder, usikkerhed og en søgen efter, hvad livet drejer sig om, inkl. seksualiteten: Jeg mødte nogle gange en dreng på ca. syv år, som knyttede sig meget til mig – og som kunne li’, at jeg legede med ham på en seng. Hen ad vejen, i legen, kom der en seksuel betoning ind i legen. Under foregivelse af leg brugte jeg situationen til at få udløsning – uden at der var tale om vold eller nogen form for tvang – og med fuld påklædning. Jeg mener ikke, at drengen var klar over, hvad der foregik i mit hoved og i min krop og psyke.

Men hvorfor nævnte du den gamle sag – og så for åben skærm?
– Da jeg ved, at det for nogle pædofile er startet netop sådan, i det små, ved trin 1 – og uden at blive standset er endt ved maksimum trin 10 med en ulykkelig situation for børn og den pædofile, nævnte jeg dette personlige eksempel for at gå videre med at sige, at Jesus standser den udvikling, når vi omvender os, bliver født på ny og får tilgivelse, kærlighed og kraft. Jeg nævnte, at dette gælder ikke bare for pædofili, men i ethvert andet område. Jesus kan gribe ind hvor som helst i skalaen 1 – 10, hvad som helst det drejer sig om, og gøre alt nyt.
– Iøvrigt har jeg gennem årene delt alt, jeg delte i Big Brother-huset, med enkelte andre mennesker på tomandshånd. Da jeg gik ind i projektet besluttede jeg mig for, at kameraer, mikrofoner og landsdækkende tv ikke skulle forhindre mig i at være ægte og gennemsigtig og naturlig. Derfor fortryder jeg ikke, hvad jeg har sagt eller gjort.

Familien støtter ham

Moses Hansen har også fortalt, at han en gang har kastet en kniv efter sin kone, Joy, og at han i raseri en gang har kylet parrets ældste datter ind i væggen, da hun som baby græd uafbrudt.
Til BT svarer Joy, der har været gift med Moses Hansen i snart 33 år, at han ”altid har været en enestående mand og far” Og at ”han har gjort det så godt, som han nu kan”. Hele familien, kone og seks børn, støtter ham da også fuldt ud.
– Pressen vil fokusere på hændelser, og især på én, der er fra 40 til 45 år gammel, siger Moses Hansen til Udfordringen. – Jeg vil fokusere på, hvad Gud har gjort for mig i de forløbne 33 år – og jeg vil gøre mit bedste for ud af denne nye situation at forkynde evangeliet om Jesus Kristus. At hos Jesus er der tilgivelse og nye begyndelser at få.
Moses Hansen er stadig underlagt tavshedspligten angående begivenhederne i huset, hvor de andre deltagere ifølge BT blev „utrygge“ efter Moses’ bekendelser.

„Jeg er en åben bog“

– Og det til trods for, at jeg har været gift i 33 år, vi har seks børn, to svigersønner og fire børnebørn – og jeg har levet i en offentlig tjeneste, hvor jeg altid har været som en åben bog, svarer Moses og fortsætter til pressen: – I er velkomne til at tage kontakt med hele min familie og de tusinder af mennesker, jeg har været tæt på i alle 33 år som kristen og forhøre jer, om jeg har voldelige tendenser eller usunde seksuelle tendenser.
Er man på udkig efter skandalestof, er der rigeligt af det i Moses Hansens selvbiografi ”På jagt efter livet”. Her lægger han ikke skjul på, at han var en vild og udskejende, men også åndeligt søgende, ung mand, der til sidst fandt troen på Kristus. Efter en radikal omvendelse begynder en ligeså radikal kristen livsstil, bl.a. med bedevandringer og protestmarcher, hvoraf nogle, bl.a. mod porno og islam, har gjort ham til den mest kontroversielle prædikant i Danmark.
Big Brother konceptet bygger på afsløring af personers mørke sider ved, at 12 personer holdes indespærret i et hus 24 timer i døgnet i 2 uger. Moses Hansens åbenhjertige bekendelse af synder fra før han blev personlig kristen, frygter han vil blive brugt af medierne til at starte en lavine, der skal miskreditere kristendommen.
Han er dog klar til at ”udnytte mulighederne for at se Gud vende alt til det gode for os, der elsker Herren”, siger han til Udfordringen.
Tv Danmark anbefaler Moses Hansen at gå til politiet og få hele sagen gennemgået til bunds.
Inden Moses Hansen blev sendt hjem med fly fra Norge, hvor Big Brother-huset befinder sig, blev han efter bortvisningen undersøgt og udspurgt af en norsk psykolog – og vil også blive det af en dansk psykolog, som er tilknyttet Tv Danmark.
– Jeg har givet den norske psykolog – og vil gøre det samme til den danske – min fulde ret til at udtale sig om deres bedømmelse af mig. Lad den, som er uden synd, kaste den første sten, slutter han.
Big Brother serien, som Moses Hansen måtte udgå af efter 6 af de 13 dage, sendes på Tv Danmark fra d. 6. marts.