Netbutikker er OK – men ikke mere
Udkonkurrerer Internettet bøgerne? Eller har kristne forretninger og forlag lært at udnytte nettets muligheder?Hvis man går på jagt efter boghandler og forlag på nettet, så får man ret let fat i sit bytte. For det lader til, at de kristne forlag og boghandlere gerne vil bruge internettets muligheder til, at brugere kan sidde bag skærmen og shoppe – og få posten til at bære de fyldte poser hjem. Mange af de såkaldte net-butikker giver også brugeren mulighed for at betale med Dankort. Mens andre stadig nøjes med at bruge efterkrav eller girokort.
Alle Dankort-transaktioner på nettet foregår via en sikker forbindelse mellem brugerens computer og PBS. Man behøves derfor ikke at være bange for at opgive sit kort nr. når man skal betale.
Alt i alt så er nethandel ret nemt at gå til på langt de fleste elektroniske boghandler. På den front, ser det rigtig godt ud.
til e-bøger?
Derimod hvis man søger efter bøger på nettet – de såkaldte e-bøger – bliver man skuffet, hvis man gerne vil have noget med dybde og relevans – og ikke mindst på dansk. Det er kun ganske få, som kaster deres manuskripter ud på nettet.
Der findes dog en enkelt side, hvis koncept egentlig gerne måtte efterlignes af andre. Det drejer sig om cbooks.dk, som har været omtalt i Udfordringen før.
Her kan man bl.a. finde bøger af Magnus Malm og flere andre forfattere. Og det kunne være spændende, hvis det kunne udvikle sig.
Det kunne være spændende, hvis Lohse, som har rettighederne til Poul Hoffmann, lod nogle af Poul Hoffmanns første essay-samlinger, som det nok ikke kan betale sig at genudgive, udgive som e-bøger.
Andre mindre, men ikke ubetydelige, værker kunne også fint genudgives på nettet. Til opbyggelse og ikke mindst til mission og vækkelse.