Årets bogkup

Gode kristne bøger og andet godt til små penge på bogudsalg 2003Årets ”højtid” – hvad bøger angår – begynder den 27. februar, og som sædvanlig er der blandt dette års 1076 katalognumre mange gode tilbud, hvortil kommer de nedsættelser, som Credo Forlag og LogosMedia har.
I kataloget er der titler af eller om Kierkegaard, Grundtvig og Martin A. Hansen, der påkalder sig opmærksomhed. Men en af de mest interessante bøger i årets bogudsalg er den bog, der blev udgivet i 2000 i anledning af 250 året for Bachs død, Jens Kjeldsens ganske vist nok så spekulative Bach – Mellem kosmos og sjæl (559 sider, nedsat fra 469 til 199 kr).
Flere bøger fra verdslige forlag beskæftiger sig med Jesus (og Bibelen), men ønsker man gode bøger om Jesus og Bibelen, skal man nu nok se efter, hvad de kristne forlag tilbyder.

Til bibelstudiet

Her må fremhæves et par af de bøger, som Luthersk Missionsforenings Bibelsko-les Elevforening har sendt ud til dens medlemmer: Egon Olsens I Herrens ærinde om de tolv små profeter (140 sider nedsat fra 100 til 70 kr) og Jan Bygstads Skriften vidner om Kristus (136 sider nedsat fra 120 til 80 kr) – disse bøger, der er gode vejvisere ind i de gammeltestamentlige skrifter, forhandles af LogosMedia. En god vejviser ind i Bibelen og især GT er også T.D. Alexanders Konge som tjener om Bibelens billede af Messias (Credo, 169 sider nedsat fra 180 til 100 kr).

Kristne romaner

Hele tre særdeles anbefalelsesværdige kristne romaner er nedsat i år: Thomas Lockes Til verdens ende, der levendegør forholdene for bl.a. kirken i det romerske imperium i 300-tallet (Lohse, 239 sider nedsat fra 238 til 89 kr); Einar Kongsbakks Skylden, der tager store skyldsspørgsmål op, som fører til opgør og opbrud i efterkrigstidens Norge (Unitas, 281 sider nedsat fra 248 til 98 kr); og sidst men ikke mindst C.S. Lewis’ fremragende tidløse gendigtning af den græske Amor og Psyke-myte i Før vi får ansigt, en roman om selvopofrende kærlighed og forløsning, der burde være revet væk (Credo, 239 sider nedsat fra 210 til 135 kr).

Om kristen kunst

Tre rigtig gode og meget forskellige bøger kan nu fås til en pris langt under det, de er værd: Først og fremmest Snit – Essays om kunst, dvs. om musik, litteratur, film og billedkunst – og et indledende om Skabelsens mysterium, som alene er bogen værd (Credo, 131 sider nedsat fra 135 til 75 kr). Dernæst Claus L. Munks Hvad sker når musikken spiller, der præsenterer et evangelisk syn på musikken i opposition til det åndsdogmatiske syn (DLF/LogosMedia, 180 sider nedsat fra 156 til 70 kr). Endelig Søren Matthiesens Ud over al forstand om tilværelse og tro i Dostojevskijs forfatterskab, en meget interessant bog om en af verdenslitteraturens største forfattere, der var kristen (russisk-ortodoks) (Aros, 103 sider nedsat fra 138 til 68 kr).

Noget helt for sig selv

Til slut skal omtales en bog, der i en vis forstand hører hjemme i en klasse for sig: I den præsenteres nemlig et beskedent udvalg af værker af den største af alle kunstnere, Himlen glæde sig, jorden juble er titlen, og den indeholder meget flotte fotos af primært israelsk natur koblet med afsnit fra ”de smukkeste salmer” (bogens originale engelske titel), altså lidt af Guds skaberværk koblet med lidt af det, Gud har inspireret David til at skrive; bogen, der har forord af Poul Hoffmann, er lige til at nyde og grunde over og kan kun stemme til lovprisning (Lohse, 95 sider nedsat fra 129 til 59 kr).

Credo og LogosMedia åbnede udsalget allerede den 10. februar, mens dørene for det store bogudsalg først slås op næste torsdag; kataloget kan hentes hos boghandlerne fra i dag.
God læselyst!