Byggeboom i pinsekirker

Pinsekirker pynter flere større danske byer. Nu er Hirtshals og Rønne kommet medPinsekirken i Rønne er i fuld gang med at renovere og ombygge en 1200 m2 stor hal, de erhvervede sig sidste år, oplyser Korsets Evangelium.

Jørgen Christensen

Byggeriet omfatter desuden en 900 m2 stor tilbygning, for ”vi skulle ikke satse på den skrabede udgave”, siger pastor Jørgen Christensen til KE. Kirken har allerede indsamlet 500.000 kr. Der bliver mellem 750 og 1000 siddepladser i den nye kirke, foruden et kirketorv, cafeteria, børne- og ungdomslokaler og kontorfaciliteter.
Pinsekirken på Bonholm skal være ude af sine lokaler på Borgm. Nielsensvej i Rønne d. 1. april.
Kirke i butikscentret
I Hirtshals har Pinsekirken netop indviet en ny kirkebygning – ti år efter at ægteparret Annie og Punnoose Mathew flyttede til byen. Mathews børn er kendt fra bl.a. cd-udgivelser med Creamy og diverse lovsang.
Den nye kirke hedder Centerkirken, fordi den ligger midt i byens butikscenter. Menigheden råder over 260 m2, dvs. der er plads til ca. 250 personer sammenlagt. Lokalerne er dog delt op i to, bl.a. for at huse et omfattende børnearbejde. Der vil dog kun være en månedlig gudstjeneste i de nye lokaler, da Mathews samtidig har ansvar for Pinsekirken i Hjørring.