Går din Gud i for små sko?

Det gør den Gud, Henri Nissen (Udf.s red.) kender.
„Hykleri! Færdig mand!“ Hvad taler du om, Henri? Jeg er stolt af min mand. Også at han tør være så åben. Hvis han er en ”færdig mand” i medierne, hvad så? Det er ikke der, han finder hans anerkendelse og identitet. Det er i Kristus. Den Gud, jeg kender, kigger ikke ned og tænker: Endelig er jeg færdig med den mand. Nej, Gud tænker snarere: Endelig er der en, der stoler 150% på mig og viser, at der er tilgivelse for alt – og at jeg skaber nyt.
Også du har vel noget i fortiden, du er ked af. Du vælger modsat min mand at holde det for dig selv, hvilket er ok. Men skal han straffes for at være hudløs ærlig – for at nå mennesker med Evangeliet?
Jeg drak meget, da jeg mødte Moses. Gør det mig til en alkoholiker i dag? Da jeg var ca. 14 blev jeg så sur på min søster, at jeg dolkede hende i ryggen med en pen. Gør det mig til psykopat?
Jeg er heller ikke bange for at dele gamle hændelser. For jeg ved, jeg har fået tilgivelse derfor. Men måske jeg også bør sendes til en øde ø.
Henri, den Gud, du kender, går i for små sko.

Joy Hansen
Lykkegårdsvej 100
6000 Kolding

Svar:

Kære Joy m.fl.
Vi har jo nok den samme store Gud. Og sagen handler jo slet ikke om, at nogen ikke kan tilgive, hvad Moses har ghjort.
Selvfølgelig skal vi det!
Problemet er, at Moses i sin ustyrlige trang til opmærksomhed med vilje har udstillet sine gamle synder i TV.
Derved har han gjort det muligt for bl.a. BT at stemple ham som en hykler-evangelist, der selv er pædofil.
Jeg véd ikke, om han blot er naiv eller bevidst har spekuleret i den opmærksomhed, det ville skabe. I hvert fald har det stillet ikke blot Moses, men også andre aktive vækkelses-kristne i et meget uheldigt lys.
Når ét lem lider, så lider hele kirken. Derfor kan Moses ikke blot køre solo-løb. Og det er ikke rimeligt, at kristne, der har en anden mening om det, han gør, skal angribes og mistænkeliggøres, sådan som jeg for tiden bliver, selv om jeg i lederen lagde skylden på medierne.
For Moses bærer også selv et ansvar for det, der nu er sket.
Henri Nissen,
Redaktør