Left Behind som film

For dyr for ScandinaviaDer skulle mange penge til – så mange, at Scandinavia ikke kunne få rettighederne til den danske version af Left behind-filmene, og det blev i stedet Egmont/Gutenberghus, der fik dem.
Den første, Left behind, er kommet på dvd på det danske marked, selvfølgelig med danske undertekster, og den kan lejes hos Blockbuster.
Filmen er produceret af et canadisk filmselskab, der hedder Cloud Ten Pictures, og havde et budget på ca. 125 mio. danske kroner, hvilket gør den til den hidtil dyreste og mest ambitiøse kristne film. Fra producenternes side håber man, at filmen kan få dens publikum til at tænke over de store spørgsmål og være med til at sætte samtaler om tro, Gud og kristendom i gang.
Skuespillerne er ret ukend-te her i landet. Omtales skal blot ægteparret Kirk Cameron og Chelsea Noble, der har rollerne som hhv. journalisten Cameron ’Buck’ Williams (ses t.v. på dvd’en), og stewardessen Hattie Durham; og når dette ægtepar nævnes specielt her, er det, fordi de er bekendende kristne.
Filmen er som kunst betragtet ikke bedre end bogen; meget af det, der siges eller vises, er der noget postulerende eller konstrueret over; men filmen er alligevel interessant nok at se som et forsøg på at skabe en klar kristen, ”evangeliserende” film – det er da også det, der er blevet fremhævet som dens styrke.