Bibelen for begyndere

Hvis man vil se filmkunst, skal man ikke se Visual Bible’s ”filmatisering” af Mattæus og Apostlenes Gerninger. (På det punkt ligner den altså ”dokumentarfilmen” Jesus – Manden der ændrede historien.)
For der er tale om en ord-for-ord-deklamation af den bibelske tekst, lagt i munden på forskellige mennesker, der er iklædt passende kostumer og sat ind i en passende scenografi, men som det meste af tiden virker som statister. Jesus-skikkelsen er meget menneskelig, så menneskelig at han aldrig bliver overbevisende som den hellige, syndfri Guds søn; man skal nok heller ikke se denne dramatisering som en Jesus-film, men som en recitering af bibelteksterne – tilsat levende billeder.
Det giver sig selv, at man ikke alene ud fra teksten kan slutte sig til, hvordan personerne i dramaet har reageret på det, de har oplevet, så man har måttet forestille sig det i de enkelte situationer, som fx i forbindelse med beretningen om stormen på søen (8,23-27), der slutter med disciplenes spørgsmål: ”Hvem er dog han, siden både hav og vind adlyder ham?” Her reagerer alle – ”Jesus” inkl. – med at give sig til at le højt! I det hele taget er filmen kendetegnet ved en meget smilende Jesus og forholdsvis meget latter (og pjank), og man kan undrende spørge om, hvilken tolkning der ligger til grund for det?
Fra forlaget oplyses det, at videoerne har solgt godt i Sverige, og at de vil blive vist i nogle af de kristne tv-kanaler i Danmark.
Man mener i øvrigt, at de måske især vil blive set som underholdning af mennesker, som ikke kender evangeliet så godt, og at de kan blive brugt af missionsorganisationer i forbindelse med bibelundervisning, fordi de på en god og enkel måde kommunikerer det glade budskab.