Alpha er også for unge intellektuelle

Ung-Udfordringen har mødt kursusleder Katrina Ewers, 24, til en snak om det nye initiativ til et studenter-alphakursus på Drejervej i København. Den intellektuelle uni-studerende er målgruppenI Pinsekirken på Drejervej i København vil man nu målbevidst fokusere på at få unge studerende med til Alpha-kurser.
– Vi har lavet lidt statistik over gennemsnitsalderen til vores Alpha-kurser her i København, og vi har regnet os frem til, at den ligger omkring de 45, fortæller Katrina Ewers, der er kursusleder.
– Hvis man kigger på Holy Trinity, kirken hvor Alpha-kurset startede, vil man se, at gennemsnitsalderen derovre er 28.
Vi er kirke i en stor univer-sitetsby, så vi tænkte, at dette også kunne være muligt for os.
I København bor der mange unge, så vi vil i år forsøge med at lave 10 undervisningsaftener, som måske kommer til at have et lidt mere filosofisk og videnskabeligt diskussionsniveau, fortæller Katrina.

Stort budget til PR

Katrina fortæller videre, at selve kurset egentlig er gratis at oprette, men at der er gjort meget ud af lave PR omkring arrangementet, så budgettet ligger på 200.000 kr.
Der er lavet tre forskellige slags ”Go-cards”, som ligger rundt omkring på forskellige caféer i København og en web-side med information.
Desuden er kirken i gang med ialt 3 oplægs-aftener, hvor 3 akademikere vil fortælle om deres tro på den spirituelle verden og brug af Bibelen som håndbog. Aftenerne foregår tre torsdage i træk, og Thomas Breinholt, manden bag Åndernes Magt, har allerede lagt ud d. 27. februar. Selve Alpha-kurset starter d. 25. marts

Satser på 100 deltagere

– Vi har ingen idé om, hvor mange der vil komme. Vi satser på 100, men hvis der kommer mindre er det også helt fint. Når man møder op, vil man blive inddelt i mindre grupper, som hver har 2 gruppeledere. Alpha-præst René Ottesen er tovholder, men kurset må nødvendigvis også indbefatte en kursusleder, en alpha-producer, foredragsholdere og mange praktiske hænder, fortæller Katrina.

Samlede 30.000 kr. ind på en uge

Katrina kommer bl.a. til ungdomsgudstjenesterne i den store pinsekirke.
XL’NT (excellent) er kirke for unge på Drejervej – alle i alderen fra 12 til 30+.
Der er tre XLNT-tilbud specielt designet til hver enkelt aldersgruppe. XL’NT Event er ungdomsgudstjenester for unge i tyverne, og som underafdeling i Pinsekirken har de valgt at støtte projektet med 30.000 kr. som de fik samlet ind på en uge.
– At give er et bibelsk princip, som ikke er en mulighed vi vil gemme væk fra de unge. Vi vil ikke frarøve de unge, at de får del i den velsignelse, som Guds løfte fører med sig. Muligheden for at give penge skal være der, og derfor har vi også valgt at lægge penge i Studenter-Alpha-kurset, og Gud har givet os de penge vi har brug for, siger Katrina.
Projektet er dyrt, så man kan spørge sig selv: hvad vil der komme ud af et arrangement som dette?
– Vi håber og beder selvfølgelig om, at 100 studerende vil lære Jesus at kende, men formålet er at vise Jesus for hvem han er, og ikke for hvad de unge kun tror han er. Vi ønsker at informere om en bred kristendom, som favner alle mennesker. Personligt synes jeg, at Alpha er det mest livgivende, bekræftende og velsignede, jeg nogensinde har oplevet. Du ser folk udvikle sig i deres forhold til Gud, og du lærer en masse om mennesker; som er meget forskellige. Ikke mindst lærer du en masse om Gud og om sider af ham, som du slet ikke havde troet før, slutter Katrina.
Alpha-kursus startede i den anglikanske kirke (Englands folkekirke) i Holy Trinity, Brompton, som ligger i centrum af London. Midt i 80´erne tog én af kirkens præster initiativ til en kursusrække, som præsenterede kristendom for folk, som ikke var kendt med kirken.
Siden er kurset blevet spredt til mere end 120 lande i hele verden. Det samlede deltagerantal i Alpha-kurser på verdensplan skal i dag tælles i millioner, og det vokser fortsat.
For mere information, se www.alphadanmark.dk og www.tro.dk.