Irak-krisen splitter irakerne

Peter Lodberg, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, mener, at der venter et forsoningsarbejde mellem kristne og muslimer i Irak, når Irak-krisen er slut.
Det kristne mindretal i Irak udsættes for øjeblikket for et pres fra muslimske landsmænd. De kristne irakere oplever, at den amerikanske præsident, George W. Bush, bruger kristen moral til at retfærdiggøre en krig mod Irak, skriver Kristeligt Dagblad.
Efter en løsning på Irak-krisen venter der derfor et større forsoningsarbejde mellem de cirka 650.000 kristne og muslimerne, som udgør størstedelen af Iraks omkring 22 millioner indbyggere, mener Peter Lodberg. – Det kristne mindretal frygter, at de efter en krig vil få skylden, fordi et angreb fra Vesten vil blive oplevet som en gentagelse af middelalderens korstog mod muslimerne, siger han.