Kendt børne- missionær skudt

Bill Wilson samler op til 20.000 børn i New York hver uge. I sidste uge blev han overfaldet og skudtBørnemissionær Bill Wilson er blevet overfaldet mange gange i de 22 år, han har arbejdet med børn i New Yorks gader. Men sidste onsdag var første gang, han blev skudt.

Bill Wilson

Det skete, mens han var på familiebesøg i Kent Street i Brooklyn, et kvarter, hvor mange hjemløse opholder sig. Her blev han ”vartet op” af to mænd. En af dem stak en pistol ind i munden på ham, men den anden råbte: Bare dræb ham! Bare dræb ham!.
– Jeg troede, det var slut, fortæller Bill Wilson til Charisma. – Røveren trykkede på aftrækkeren. Jeg hørte et klik, men der skete ingenting. Jeg bad: Herre hjælp mig! – fortsætter den 54-årige pioner, der startede Metro Ministries International (MMI) for at nå New Yorks børn med det kristne budskab – inden de når at komme ud i kriminalitet.

Vred sig løs

– Jeg blev klar over, at dette ikke bare var et ”almindeligt” overfald, fortæller Bill Wilson ifølge et nyhedsbrev fra Metro Ministries. – Så jeg kæmpede og vred mig mod venstre, da røveren affyrede sit andet skud. Det efterlod et hul i venstre side af min mund. Jeg følte hele mit hoved eksploderede og tænkte: Nu er det slut.
– Hvis jeg ikke havde drejet hovedet, havde han blæst hjernen ud på mig, for han holdt mig fast i et kvælertag.
Derefter flygtede de to afroamerikanske røvere, men nåede at sjæle hans ur og kamera. Bill Wilson kom på hospitalet 20 minutter senere, hvor han gennemgik en operation.

Den værste oplevelse

– Jeg er blevet stukket ned to gange, har fået min kæbe og et ribben brækket og fået tre hjernerystelser, men dette var det værste, udtaler den rystede missionær efterfølgende.
Bill Wilson blev på hospitalet torsdag og insisterede på selv at køre hjem fredag.
– Han er ved at komme sig og klarer sig bedre, end vi nogensinde kunne have forestillet os, fortæller en medarbejder i MMI til den danske kontaktperson Ivan Zimmermann fra Baptistkirkens Børne- og Ungdomsarbejde: – Du kender ham: Han hopper tilbage (som en bold) uanset, hvad der sker med ham!
Metro Ministries International holder gademøder for børn og samler over 20.000 børn hver uge i New York. Det har inspireret lignende projekter i flere end 1000 byer i USA og rundt omkring i verden. Han var programsat til at tale ved Børnemedarbejderkonferencen i Odense 2001, men kunne desværre ikke komme.