Missionær dræbt ved bombeattentat

Næppe har billederne af det afmagrede ægtepar Burnham, der blev taget som gidsler af den berygtede Abu Sayyaf gruppe på Filippinerne, forladt nethinden, før den muslimske terrorgruppe har slået til igen.Gracia og Martin Burnham var gidsler et år, og Martin omkom ved en befrielsesaktion d. 7. juni 2001. Nu er en anden missionær dræbt i forbindelse med Abu Sayyaf gruppen, der vil omstyrte den filippinske regering og islamisere det filippinske samfund.
Det skete under et bombeattentat på en filippinsk lufthavn tirsdag d. 4. marts. Missionær Bill Hyde var udsendt af Sydstatsbaptisterne i USA. Han fik alvorlige læsioner i hoved og ben, da bomben eksploderede, placeret i en rygsæk. Hyde blev lagt under et regnslag i den internationale lufthavn i Davao, Filippinernes næststørste by. Han døde kort efter under operationen på et nærliggende hospital.
En familie med far, mor og to børn, som fulgte Hyde på rejsen, blev såret og bragte antallet af sårede op på 144. I alt 21 personer blev dræbt ved attentatet.
Bill Hyde havde sammen med lokale pastorer startet over 100 nye kirker på øen Mindanao.
Militante islamister har kæmpet for et eget islamisk hjemland siden 1972. Der er 5 mio. muslimer på Mindanao. Byen Davao er dog kristen, med fortrinsvis katolske indbyggere.