Dansk U-landsbistand går til krig

Penge til genopbygningen af Irak bliver herhjemme taget fra u-landsbistandenMens krigen raser i Irak er spillet om genopbygningen af landet allerede i gang. Den danske regering vil yde en støtte på 300 millioner til genopbygningen og ifølge Jyllands-Posten vil pengene blive taget fra den samlede u-landsbistand.Udsigten til, at de økonomiske omkostninger i forbindelse med at hjælpe Irak på fode kan komme til at koste 300 millioner kroner fra projekter, der skal hjælpe blandt andre de fattige i Afrika, har fået oppositionen op af stolene og SFs formand Holger K. Nielsen kalder planerne for „skandaløse“.
Også Socialdemokraterne, Kristeligt Folkeparti og Det Radikale Venstre er dybt utilfredse med udsigterne for regeringens finansieringsplan.
Det er endnu ikke besluttet hvilke konti de 300 millioner skal tages fra, men udenrigsminister Per Stig Møller bekræfter, at regningen skal betales inden for rammerne af de allerede vedtagne bevillinger til U-landsbistand, oplyser Folkekirkens Nødhjælp.