Sakharov Komité advarer mod Irak-krig

– Krigen vil ramme uskyldige mennesker og man risikerer en endnu dybere kløft mellem den frie verden og de muslimske lande, siger komiteens formand H. K. Neerskov.På professor Andrei Sakharovs opfordring blev Den Internationale Sakharov komité oprettet i 1974 med det formål at sætte fokus på brud på menneskerettigheder i de kommunistiske lande.
– I dag lever vi i en helt anden verden, og jeg finder derfor anledning til at advare mod den annoncerede krig imod Irak. En sådan krig uden opbakning fra FN vil forårsage en splittet verden, både når det gælder den vestlige verden og de muslimske lande, udtaler H. K. Neerskov.
– Desuden vil krigen ramme mange uskyldige mennesker, der allerede i 12 år har lidt under de sanktioner, som landet under Saddam Husseins uhyggelige diktatur har pådraget sig.