Mads Christensen
Provokerende mand går løs

Mads Christensen har hjerte og sind for de forkomne og hjemløse. Han leder Folkekøkkenet i Kolding.Han er noget af en provo. Som regel siger han sin mening, og får også sine øretæver for det. Og nu har han fået nok af den danske folkekirkes stivhed. Der er flere ting, der har sat Mads lidt skakmat. F.eks., da en folkekirkepræst sagde om børn og unge, at de nok ikke skulle være i kirken under højmessen, de larmer og støjer, eller salmebogskommissionens udmeldinger om ikke at medtage salmer specielt for unge, men tværtimod at medtage de gamle salmer i original ordlyd og versantal. Mads tager sig til panden, og stønner lidt, samtidig med, at han siger: – hvor er det synd for folkekirken.
Men undertegnede kan heller ikke lade være at citere Mads Christensen for et udsagn om en frikirke: – En frikirkepræst sagde engang, hvor jeg skulle tale: nu synger vi sådan og sådan, så har du forsamlingen i din hule hånd. Det var sidste gang, jeg talte i en frikirke. Jeg skal ikke have nogen i min hule hånd. Joh – Mads Christensen har sine egne meninger.
Foruden at have været soldaterhjemsleder i en årrække, så har han fungeret som gadearbejder i KFUM’s Sociale Arbejde både i Frederikshavn og nu i Kolding. Hvis man beder ham om at definere, hvad en hjemløs er, får man et realistisk billede af en sådan stakkel, et maleri, der går lige til marv og ben.
Tilbage til det folkekirkelige. Mads Christensen har skrevet en tekst til et skilt, som han med et blink i øjet foreslår, skal anbringes ved indgangen til en del folkekirker. Vi bringer her med særlig tilladelse uddrag af den satiriske tekst:

Velkommen til
gudstjeneste i
Den Danske Folkekirke
Gudstjenestens led:
Vi håber du vil falde ind i fællesskabet og opleve dig velkommen, for det mener vi.
Vi forventer:
-at du har en stabil tro på Gud og Jesus. (i hvert fald på ydersiden), – en normal almindelig godtaget opførsel og livsførelse, som ikke støder den øvrige menighed, – holdninger, som ikke støder andre, – du/I tænker på den vante menighed, som ikke tåler uro under gudstjenesten, – skulle du under gudstjenesten støde på ord/sætninger, du ikke forstår, kan du kontakte den kirkebogsførende sognepræst, som står til rådighed i kontortiden som er:____, eller e-mail_____…