Politikere vil støtte højskoler

Flertallet af Folketingets partier vil støtte den kriseramte skoleform- Vi vil gerne støtte højskolerne, men vi vil ikke holde liv i noget, der ikke har folkelig opbakning, siger Venstres uddannelsesordfører, Leif Mikkelsen.Der er gode nyheder til de mange danske højskoler med dårlig økonomi. Flertallet af Folketingets partier er ifølge Jyllands Posten positivt indstillede overfor at yde mere støtte. Bl.a. vil SF sætte elevbetalingen ned for at få flere elever. De radikale vil bevare højskoleformen og Konservative vil ikke afvise øget støtte. Den danske stat støtter højskolerne med ca. 500 mio. kr. årligt.
– Vi skal ikke bare snakke om penge, men også om indhold. Vi vil gerne støtte højskolerne, men vi vil ikke holde liv i noget, der ikke har folkelig opbakning. Det kan godt være, det ender med, at der bliver færre højskoler end i dag. Blandt andet fordi flere unge går på efterskole og på den måde får dækket deres behov for den type oplevelser, siger for eksempel Venstres ordfører, Leif Mikkelsen til Jyllands Posten.
Venstre har bla. bedt Undervisningsministeriet undersøge, hvad der vil ske, hvis dele af HF-uddannelsen kan tages på en højskole.
Der er 85 folkehøjskoler, og ifølge Underministeriets rapport fra højskolernes regnskab for 2001 er underskuddet i højskolesektoren stigende. Folkehøjskolernes Forening forudser en lang række skolelukninger, hvis ikke politikerne griber ind