Jørgen Vium Olesen
Begejstret optimist

Når Jørgen Vium Olesen den 22. juli runder de 60, er det bestemt ikke et kedeligt liv, han kan se tilbage på. Han har altid været i front, hvor der var åndeligt nybrud. Således var han på gademission sammen med ”Unge Kristne” under den såkaldte ”Jesusvækkelse“ for 30 år siden. Da billedpornografien blev frigivet og abort legaliseret, var han også på barrikaderne. I denne periode begyndte han sammen med Unge Kristne at udgive en gadeavis ved navn Udfordringen. Den kom også senere til at følge ”den karismatiske fornyelse” tæt – først som månedsavis og senere som den ”hele kirkens ugeavis”, du nu holder i hånden. For at hjælpe på økonomien i begyndelsen trykte han plakater med skriftsteder og senere bøger, og dermed var Forlaget Scandinavia født – et af de største kristne forlag herhjemme.
At det har været et knokkelarbejde at nå så langt, er ingen hemmelighed. Men Jørgen Vium Olesen er heller ikke bange for at lægge sig i selen. Heller ikke når andre beder om hjælp. Således tegnede han som arkitekt Aril Edvardsens store stævnehal i Sarons Dal i Norge.

Brænder for vækkelse

Jørgen Vium Olesens gennemgående vision har hele tiden været ”vækkelse”! Som den ukuelige optimist han er, har han godmodigt troet på de vækkelsens talsmænd, som har været aktuelle i tiden. Hans norskfødte hustru Tone har udtrykt det sådan:
– De første ti år af vort ægteskab var jeg gift med Watchman Nee, de næste ti med Charles Finney, de næste med Ulf Ekman…
Hvem hun er ”gift” med i øjeblikket, melder historien intet om. Men et kig på Scandinavias sortiment kan måske give et fingerpeg: Charles Ndifon, Benny Hinn eller Tim LaHaye – ham med Trængselspatruljen? Eller måske snarere inspirationen bag forlagets absolutte bestseller, Børnebibelen, som er udgivet på 58 forskellige sprog og indtil videre har solgt i tre millioner eksemplarer.
Jørgen Vium Olesen er nemlig også helt i front med Forlaget Scandinavias bøger. Helbredelsesmøder med Charles Ndifon, TV-udsendelserne ”Åndernes Magt” og udfordringen fra fremmede religioner – ikke mindst fra islam – gør, at danskerne åbner sig for kristendommen. Og det må udnyttes. Således er det bl.a. lykkedes ham at få Børnebibelen, Bibelen på Hverdagsdansk og Ladt tilbage-serien ud i landets supermarkeder.

Guds folks enhed

Jørgen Vium Olesen brænder også for Guds folks enhed. Således var han en af drivkræfterne i en af Danmarks første tværkirkelige menigheder, Fælleskirken i Ølstykke, for ca. 10 år siden. Og under menighedsplantningsbølgen først i 90erne forsøgte han at starte en menighed efter samme idé i sin egen hjemby, Hvidovre Kristne Center, der dog måtte opgive efter nogle år. Han var også med i redaktionen af magasinet Brændpunktet sammen med undertegnede for at formidle ledertræning til alt Guds folk. Da bladet blev lagt ned efter fem år, startede han avisen Ny Vision for om muligt at favne endnu bredere i kirkebilledet, end Udfordringen gjorde på det tidspunkt. Avisen måtte dog lukke ved årsskiftet, og abonnenterne blev overtaget af Udfordringen.
Det er de høje idealer, der driver Jørgen Vium Olesen. Han kan hverken affinde sig med middelmådighed eller smalsporethed. Derfor vil fødselaren sikkert fortsætte med skiftesvis at sprænge grænser for at nå ud med det kristne budskab og prøve at favne så bredt som muligt for at skabe enhed mellem Guds folk.